Den bæredygtige trædør

 

Vahle har siden 1976 lavet trædøre. Ikke blot fordi træ er et smukt materiale, der er spændende at arbejde med, men også fordi træ er bæredygtigt. Filosofien om at dørens høje kvalitet giver den en lang levetid, er den bæredygtige tankegang, der hver dag gennemsyrer produktionen af døre og udviklingen af nye døre.

 

Kvalitet er bæredygtigt

Vi opfatter bæredygtighed som mere end en FSC-certificering. Vahles holdning til bæredygtighed er baseret på tanken om, at håndværksmæssig kvalitet og lang holdbarhed er bæredygtigt. Med Vahle døre har du dine indvendige døre i mange år. Således undgår du at købe nye døre. Og døren kan som regel repareres, hvis den bliver beskadiget, så du ikke skal udskifte hele døren.

 

SE PROJEKTER MED TRÆDØRE AF EG OG FYRRETRÆ

Dobbeltdør af egetræ.

Dobbeltdør af eg i designet The Carpenter's Collection.

Træ, Congo.

Uforarbejdet træ fra Afrika laves til Vahle døre, der er CO2-positive.

Trædøre er CO2-positive

Vi producerer døre af skandinavisk fyr, tysk eg, dansk bøg og afrikansk mahogni. Træ ophober CO2 og udleder derfor ikke nyt CO2. Vi kalder Vahle døre for CO2-positive, fordi dørene bidrager positivt til et grønt klima. Vi bruger primært uforarbejdet træ, hvilket giver en maksimal CO2-binding i det færdige produkt. Trædørene bliver blot bearbejdet, da materialet allerede eksisterer i modsætning til jern eller beton, der skal konstrueres og i den proces udleder CO2.

 

Produktion med minimalt spild

Vi optimerer forbruget af det træ, vi har på lager, så vi kasserer så lidt træ som muligt. En af fordelene ved at bruge massivt træ er, at vi næsten altid kan genbruge træet, hvis der sker en fejl, og på den måde minimere spild. Det overskydende træ bruges til opvarmning og genanvendes således i en ny funktion modsat andre materialer, der ender som skrald.

 

KONTAKT OS FOR ET UFORPLIGTENDE TILBUD

Reduceret elforbrug

Hos Vahle forsøger vi målrettet at reducere elforbruget, så vores faciliteter belaster klimaet så lidt som muligt. Vi har reduceret vores forbrug med 25% og endda på trods af stigende produktion, hvilket kræver mere el. Produktionen rummer effektive maskiner, LED-belysning og effektiv trykluft. Opvarmningen af faciliteterne er baseret på fjernvarme (flis/træ).

 

Det meste af det træ, vi bruger, er FSC- eller PEFC-certificeret. På nuværende tidspunkt er vores indvendige døre ikke certificerede. Vi evaluerer løbende behovet herfor, ligesom vi hver dag øver os på at blive mere bæredygtige, så vi kan tilbyde dig et produkt, der sætter et så lille CO2-aftryk som muligt.

Trædøre med skjulte hængsler.

Indvendige døre af eg med skjulte hængsler.