Franske døre

Det elegante valg

Elegant. Åbent. Tidløst design. Franske døre har været en del af arkitekturen siden 1700-tallet, hvor de første gang så dagens lys i Frankrig. Det er en dørklassiker, der bliver ved med at være aktuel.

 

En fransk dør er en dør med glasfyldninger. Den giver lysindfaldet en ny betydning i rummet, og giver rummet både luft og lethed i udtrykket. Selvom franske døre har været brugt i boliger i århundreder, er de dog stadig aktuelle, når du skal indrette et miljø med to sammenhængende stuer. Her bidrager en fransk dør med en elegance og tidløshed, som tilføjer en klassisk eksklusivitet til et hjem.   

Med vores indvendige franske døre, som fremstilles på mål med udgangspunkt i de stolte danske håndværkstraditioner, kan du dermed tilføje et klassisk strejf til din indretning, som byder på en unik fornemmelse af kvalitet, komfort og moderne funktionalitet. Det er en forskel, der mærkes.

Franske døre i klassisk villa

Denne smukke fir-fløjede dør kan åbne helt op, når der er behov for det.

Samme design som på udvendige døre og vinduer

I arkitekturen og indretningen af boligen er det en god ide at holde sig til et tema for at skabe en sammenhæng mellem bygningen og interiøret. En måde at forbinde indvendige og udvendige elementer på, er ved at lade de franske døre følge det samme design som vinduerne eller de udvendige døre.

 

På vores Instagram-profil kan du se nogle udvalgte eksempler på, hvad de indvendige døre, der sikrer en naturlig sammenhæng mellem bygningens rum, kan gøre. Her kan du blive inspireret til at vælge dine egne franske døre fra Vahle, som kan leveres i flere forskellige konfigurationer. 

 

Få inspiration på Instagram

Franske dobbeltdøre maksimerer lysindfald og æstetik

Med en fransk dobbeltdør kan du maksimere både lysindfald og æstetik.

Med franske dobbeltdøre får du et langt større udsyn til det tilstødende rum. Og du får fornemmelsen af, at huset er blevet større. Samtidigt lader du lyset strømme gennem rummene, hvilket vil give dig en helt ny rumoplevelse. Hvis dit byggeri tillader en fransk dør med to dørblade, vil det derfor uden tvivl kunne blive et smukt element.

 

Den franske dør med to dørblade sørger for et smukt lysindfald i begge rum. Kombinationen af de rene linjer, de raffinerede detaljer og glasset skaber et naturligt fokuspunkt, som er en fryd for øjet og giver en markant fornemmelse af plads, lys og åbenhed. Derfor får du ikke blot en dør, som er et praktisk lukke mellem to rum, men en  bestemt oplevelse gennem en fransk dør, som ikke helt kan erstattes af andre løsninger.

 

Vil du gerne have franske døre, som gennem deres gennemtænkte design spiller med i den samlede fortælling, som dit indendørs miljø helst skal skabe, er du derfor meget velkommen til at at kontakte os for at høre mere om mulighederne, du får gennem Vahle Franske Døre. 

Franske døre klassisk stil

Den franske dør med to dørblade sørger for et smukt lysindfald i begge rum.

Dobbelte franske døre Blokhus Strandhotel

De indvendige, franske døre på Strandhotellet Blokhus er lavet som branddøre.

Franske døre som branddøre og lyddøre.

Uden at påvirke den franske dørs design kan døren fungere som brand- eller lyddør. De indvendige, franske døre på Strandhotellet Blokhus er lavet som branddøre. Og der findes flere eksempler på, hvordan vores franske døre kan være med til at løse forskellige udfordringer. Det kan du læse mere om på vores side, der samler de tekniske informationer om vores døre til arkitekter og entreprenører.

 

Læs mere om dørens funktioner

Traditionelle håndværksprincipper sikrer dig en stabil fransk dør.

Hoteller, sommerhuse, villaer og lejligheder. Alle bygninger kan bære franske døre.

Vi producerer vores franske døre efter traditionelle håndværksprincipper. Derfor er Vahle Franske Døre produceret med gennemgående sprosser.

Gennemgående sprosser er en del af en bærende konstruktion med enkelte glas imellem sprosserne, som er limet i døren. Vi kalder det franske døre med ”ægte sprosser”.

Se andre typer glasdøre her

Fir-fløjet fransk dør monderne stil

Til et nybyggeri i klassisk stil skaber franske dobbeltdøre i enkelt design forbindelse mellem rummene.

Franske døre

Skal du flytte arkitektoniske grænser med en fransk dør?

Tøv ikke med at tage kontakt til os, og lad os sammen sætte drømmene i spil. Du er altid meget velkommen til at ringe eller sende os en mail. Da vi selv fremstiller alle vores franske døre på vores snedkerværksted i Mørke på Djursland, er der god mulighed for, at vi kan hjælpe dig med at virkeliggøre din arkitektoniske vision gennem vores håndværk.

Vi glæder os derfor til at høre om dit næste projekt.

FØLG OGSÅ VAHLE PÅ LINKEDIN

Hvad koster en fransk dør fra Vahle?

Med en fransk dør som dobbeltdør får du mere udsyn til det tilstødende rum, hvilket giver et større lysindfald. Tillader dit projekt dobbeltdøre, er der både funktionelle og æstetiske fordele at hente. En fransk dør med to dørblade vil uden tvivl være et smukt element i dit projekt, uanset om det er klassisk eller moderne arkitektur.

Se priseksempler her

 

Franske døre

Over de franske døre på luksushotellet Dyvig Badehotel er der lavet et smukt overparti

Vahle døre forhandles gennem din tømrermester eller tømmerhandel

Arkitekt, entreprenør, håndværker, tømrerhandel eller bygherre? Uanset hvem du er, sidder vi klar til at hjælpe, rådgive og vejlede. Kontakt os på:

M. info@vahle.dk

T. 86 37 24 77

Lad dig inspirere af nogle af vores projekter med franske døre

Her kan du se eksempler på, hvordan en fransk dør, som vi har produceret, kan skabe en unik harmonisk arkitektur. Det gør sig gældende i casen Villa HV, der viser effekten af de døre, vi laver. 

 

Samtidig får du mulighed for at kigge nærmere på de håndværksmæssige detaljer, som gør en Vahle Fransk Dør til noget specielt. Det gælder ikke alene de træsorter vi bruger i vores produktion – men også den skønhed, der blandt andet ligger i de skjulte skinner, det omhyggeligt facetslebne glas og muligheden for at vælge nogle funktionalistiske dørgreb, der komplementerer dørenes afsæt i den danske designfilosofi.

Kontaktinfo:

Fabriksvej 5, 8544 Mørke

M. info@vahle.dk

T. 86 37 24 77

 

Vahle døre forhandles gennem din tømrermester eller tømmerhandel

Arkitekt, entreprenør, håndværker, tømrerhandel eller bygherre? Uanset hvem du er, sidder vi klar til at hjælpe, rådgive og vejlede.

Send en besked her, så kontakter vi dig: