Carlsberg Global Head Office

med integrerede dørløsninger i røget eg.

Ambitionen med Carlsbergs nye hovedsæde har været at bygge et sted, som rammer en åre, der kan favne mange mennesker.

Carlsberg er nemlig både en folkelig institution, de er kulturbærende for Danmark, og lokalerne skal samtidigt være hovedsæde for hele verden.

Byggeriet skal desuden både være et rart hus at være i, være af høj kvalitet samt have elegance.

Vahle røget eg Carlsberg Global Head Quarter
Carlsberg glatte døre røget eg

Røget eg

Som en fyldig, mørk øl

Carlsberg glatte døre røget eg

Ensartet udtryk

Der er brugt træ fra samme leverandør til træ og væg

Carlsberg glatte døre røget eg

Bygningens centrum er et atrium

Al aktivitet trækkes herind

Messinghængsler egetræsdør

Brand- og lyddøre

Udført i henhold til bygherres krav

Carlsberg glatte døre røget eg

Smukt og enkelt udtryk

Udfordrende konstruktion med indadående døre

Carlsberg glatte døre røget eg

Røget eg skal være en oplevelse i sig selv

Anvendes på alle lodrette flader i bygningen

Carlsberg glatte døre røget eg

Indbygget dørpumpe

Giver et minimalistisk og integreret udtryk

Carlsberg glatte døre røget eg

Ensartet overflade på dør og væg

Enkelt helhedsindtryk

Egetræsdør glas

Enkle, ædle og få materialer

med smuk patina

Carlsberg glatte døre røget eg

Indadgående døre

Giver et helt plant udtryk udadtil

Brand- og lyddøre i røget eg, der patinerer flot, og som taler sammen med resten af byggeriet

Et ikonisk byggeri med højt ambitionsniveau på alle parametre

Ambitionen med Carlsbergs nye hovedsæde har været at bygge et sted, som rammer en åre, der kan favne mange mennesker. Carlsberg er nemlig både en folkelig institution, de er kulturbærende for Danmark, og lokalerne skal samtidigt være hovedsæde for hele verden. Byggeriet skal desuden både være et rart hus at være i, være af høj kvalitet samt have elegance.

Det var vigtigt for Carlsberg, at det nye hovedkontor skulle ligge nøjagtigt, hvor det ligger, selvom det har været ret kompliceret at bygge midt i et villakvarter, hvor der er meget vand og et bakket landskab. Det gør, at huset er formet efter beliggenheden, på en smuk og organisk vis.

Enkelt materialevalg med dybe og brede referencer

”Der er valgt meget få materialer. Fælles for dem er, at de er ædle, de patinerer flot, og de taler sammen med resten af det fine byggeri”,

forklarer arkitekt Vivianna Schøttz Andersen.

 

Farverne i materialevalget er gyldne og strækker sig fra det helt lyse til det meget mørke. Derfor er gulvene produceret af lys bambus og lys terrazzo, mens dørene er helt mørke og produceret af røget eg. Der er valgt kobber i glaspartierne med reference til både kobbertaget og kobberkedlerne. Messing er desuden brugt til at repræsentere det gyldne som fx i Carlsberg-logoet.

Røget eg – giver ædelhed og opleves som en smagfuld, tung og mørk øl

Alle etager i byggeriet er bygget ens, hvor træpanelerne i røget eg er tænkt til at skulle skabe en oplevelse i sig selv i kraft af ædelheden i materialet. Røget eg trækker desuden på referencer til en mættet tung, mørk øl.

Brand- og lyddøre der opfylder bygherres krav

Dørene er produceret som både brand- og lyddøre. Afhængigt af placeringen i bygningen har dørene enten BD30 eller BD60 godkendelser, ligesom de også opfylder forskellige lydkrav.

Som publikum kan man glæde sig til, at Carlsberg, når det er muligt, åbner op for offentligheden til deres smukke have. Haven, der oprindeligt var lavet til Carl og Ottilias private villa, har mange fine skulpturer og pavilloner. Den nye del af haven er lavet med stor respekt for den eksisterende have. Vandet har været et vigtigt element i udformningen af den nye romantiske have, der har buede stier, en sø og en kilde, der risler langs det nye hovedsæde. Fra haven har du mulighed for at tage et kig ind i det spændende atrium, der er hjertet i byggeriet.

 Hos Vahle er vi enormt stolte over, at vi har fået det privilegium at levere til et byggeri der på alle måder repræsenterer høj kvalitet, æstetik og omtanke. Vi bygger døre, der skal kunne holde i mindst 100 år, og Carlsberg har fået et nyt hovedsæde, der rammer et format med mindst lige så lang levetid.

”Vi valgte Vahle, fordi I havde den bedste løsning, og fordi vi allerede have et godt referenceprojekt fra Bestseller. Lige siden jeg så jeres dørløsning hos Bestseller første gang, har jeg været solgt. Vi har fået en superfin løsning, som både vi og bygherre er overordentligt tilfredse med, og vi har haft et godt og løsningsorienteret samarbejde med Vahle.”

Citat: Lead Design Architect, Vivianna Schøttz Andersen

Projektdetaljer

Arkitekt:

Tekniske detaljer

Glatte døre, Overparti/Sideparti, BD30, BD60, Lyddøre/dB35, Skjulte hængsler, Skjult dørlukker, Omvendt åbning/indadgående, Egetræ, Eksternt leverede overflader

Interesseret?

Kontakt os for et uforpligtende tilbud.

Se flere muligheder med glatte døre

Glatte døre har et moderne og minimalistisk udtryk, der egner sig til nutidig arkitektur. Med en glat dør har du næsten uendeligt mange muligheder for at bruge døren som et arkitektonisk element i din indretning.

Se flere muligheder med glatte døre