Lydtæt dør

Skab behagelige rum med vores lydisolerende døre

I en tid, hvor ro og rum til refleksion, fokus og dybtgående arbejde er essentielle, er det vigtigt at kunne skabe de rette miljøer, der faciliterer det, der er brug for. Hos Vahle kan vi producere en lydisoleret dør, som har en betydelig støjreducerende effekt, og som med sin æstetik bidrager til velfungerende rum, der kan danne rammer for det gode liv. Her får du en oplevelse i en lydisolerende dør, hvor design og funktion mødes i en massiv dør, hvor lyden har svært ved at trænge igennem. Vores lyddøre er skabt med udgangspunkt i vores håndværksmæssige ekspertise, som bygger på adskillige årtiers erfaring i snedkerfaget, hvor vi har valgt udelukkende at fokusere på selve døren. Derfor kan du forvente en dør til dit projekt, som repræsenterer bedste inden for design, kvaliteten af materialer og gennemtænkt funktionalitet i vores tekniske døre, der ikke går på kompromis med det æstetiske udtryk.
Svinkløv Badehotel fyldningsdøre

Da Svinkløv Badehotel skulle genopføres var det med stor respekt for det oprindelige badehotel. En af detaljerne var, at der ikke skulle være lyddøre, men derimod Vahle Fyldningsdøre med mild lyddæmpning. Årsagen var, at man gerne vil bevare den autentiske stemning, hvor man kan følge med i det liv, der foregår udenfor dørene, uden at kunne høre detaljerne.

Hvad er forskellen på en lyddør og en lyddæmpende dør?

Når du køber en Vahle dør, så er den som udgangspunkt udført med det, som vi kalder for “mild lyddæmpning”. I rigtig mange tilfælde, så giver det en tilpas lyddæmpning. I andre tilfælde kan der være lovgivningsmæssige krav, eller helt særligt udfordrende akustik-problemer der gør, at der er brug for en certificeret lyddør.

Dør med mild lyddæmpning

I en Vahle dør bruger vi tætningslister i karmen og, hvor det er muligt, med en automatisk bundtætningsliste. De tætningslister, som vi bruger er af højeste kvalitet, og er de samme som dem vi bruger i de certificerede lyddøre.

Certificeret lyddør 30/35 dB

En certificeret lyddør reducerer støjen næsten fuldkomment, sådan at der bliver helt lydtæt. Lyddørene har en konstruktion i dørbladet, som udover brugen af tætningslister i karmen og i bunden af dørbladet giver fuldkommen lydtæthed.

Automatiske bundtætningslister med komfort

En automatisk bundliste sørger for, at lukke af for lyd og luft under dørbladet. Men ligesom med alle de andre tekniske detaljer i en dør med høj komfort, så er der to væsentlige forhold der giver komfort til dørløsningen:

  • Automatikken betyder, at tætningslisten bliver hævet, når døren åbnes. Derved undgår man, at listen slæber hen over gulvet.
  • Tætningslisten kan justeres, så den passer til gulvet. Det betyder, at man kan få den til at passe helt nøjagtigt, når døren monteres.
Dør med automatisk bundtætningsliste

En automatisk bundtætningsliste, der hæver sig, når døren åbnes, og sænker sig, når den lukkes.

Egetræsdør glas

Selv som glasdør kan du få en lyddæmpende effekt.

En lyddæmpende dør, der gør en forskel

Lyden er med til at forme vores tilværelse sammen med alle de andre indtryk, vi bliver påvirket af gennem en almindelig dag. Det er derfor, at godt design gør en væsentlig forskel. En af de gennemgående linjer i den bærende danske designfilosofi inden for især arkitektur og brugsdesign er netop funktionalisme, hvor formen følger funktionen. Det giver en særlig tilfredsstillelse for de mennesker, der bruger døren til daglig – for her er det netop funktionen af døren, der gør en væsentlig forskel sammenlignet med en almindelig dør.

Eksklusive lydisolerende døre til både boliger og erhverv

Derfor er der også mange, som har haft stor fornøjelse af vores lydisolerende dør i forskellige miljøer, hvor det kan være gavnligt at kontrollere lyden i så vid udstrækning som muligt, uden at det går ud over den arkitektoniske og indretningsmæssige vision. Med vores massive døre kan du skabe rum, der tilbyder bedre koncentration, fokus og privatliv, uanset om det er på arbejdspladsen, i opgangen eller i det private hjem.

Dørene, der skaber et godt og roligt miljø i hjemmet

I private hjem kan det være fordelagtigt at kunne trække sig tilbage og nyde en stille stund i højere grad, end der er mulighed for andre steder i huset. Det kan for eksempel være på arbejdsværelset eller i et kreativt studie, hvor det er vigtigt at kunne arbejde forholdsvist uforstyrret på alle tider af døgnet, selv mens resten af familien er hjemme.

Lydisolerende døre, der skaber rammen for den gode samtale

På arbejdspladsen er det ofte vigtigt at have et rum, hvor man kan tage en fortrolig samtale og vide, at den forbliver fortrolig for de deltagende parter. Her er det en gave at vide, at begrebet bag lukkede døre faktisk betyder, at du får en diskretion, som kan mærkes. Det hjælper med at opretholde en produktiv, konstruktiv og professionel atmosfære, uanset om der er tale om et rum til vigtige møder, forhandling eller personlige samtaler.

Tekniske specifikationer i vores lyddøre

Vores lyddøre fås med lydisolering i forskellige klasser. Klassificeringen hedder henholdsvis 30 dB og 35 dB. Med en lyddæmpende dør, der dæmper støjen med 30 dB, får du en dør , der er god til at isolere for lyd fra en samtale på normalt niveau. Døren med en lydisolering på 35 dB   kan lydisolere for væsentligt mere støj.

De 5 dB, der er i forskel mellem de to klasser, syner måske ikke af meget på papiret. Her er det vigtigt at pointere, at en reduktion af lydstyrke med 3 dB svarer til en halvering af lydens styrke. Som arkitekt eller entreprenør kan du naturligvis læse mere om specifikationerne på vores lyddøre og se tegninger, der giver indblik i de forskellige døres konstruktion.

Hvis du har spørgsmål eller særlige forespørgsler, er du velkommen til at kontakte os. Vi hjælper dig gerne med de informationer, du skal bruge til projektering i forbindelse med brand, lyd og sikkerhed.

Læs mere om dørens funktioner

Kontaktinfo:

Fabriksvej 5, 8544 Mørke

M. info@vahle.dk

T. 86 37 24 77

 

Vahle døre forhandles gennem din tømrermester eller tømmerhandel

Arkitekt, entreprenør, håndværker, tømrerhandel eller bygherre? Uanset hvem du er, sidder vi klar til at hjælpe, rådgive og vejlede.

Send en besked her, så kontakter vi dig: