Speciallavede fyldningsdøre

Fyldningsdøre smelter sammen med gulv og væg som et arkitektonisk element

 

I flere projekter har Vahle arbejdet tæt sammen med arkitekten om at integrere dørene i arkitekturen, så de går i ét med væggene. Nu har Vahle overført konceptet til en privat bolig, hvor de indvendige døre flyder sammen med gulv og vægge.

Dør, væg og gulv går i ét

Husets indehaver ønskede at føre gulvet op på væggen og dørene. Dette fordrede et tæt samarbejde med Vahle, som resulterede i, at gulv, dør og væg går i ét. Den store, ensartede flade skaber en unik rumoplevelse. Løsningen er et tegn på, at dørene igen er på vej til at blive et centralt designelement. Læs mere på bloggen i Vahle kæmper for den fede dør!

 

Speciallavet dør af træ.

Dør, væg og gulv skaber én stor, varm overflade af fyrretræ. 
I dette projekt spejler trædøre af Dinesen Douglas trappen af samme materiale.

 

Fyldningsdøre med bruneret messing

De integrerede døre kræver, at alle overflader har den samme opskæring af træet og overfladebehandles ens. Den ensartede flade akkompagneres af hængsler, låsekasse og slutblik alle med en overflade i bruneret messing. Da huset har et gennemgående tema af messing, ønskede indehaveren, at disse detaljer blev en del af fyldningsdørene.

Kompliceret at lave en dør, der åbner indad

Vahle døre har altid kun 2mm luft mellem dørblad og karm, hvilket stiller store krav til præcision. Oveni denne udfordring skulle dørene åbne indad, væk fra opholdsrum og ind i tilstødende værelser. Dette er en kompliceret måde at lave en dør på, da hullet i karmen må være på den anden side af normal praksis, for at døren kan åbne indad. Følg Vahle på Instagram.

Speciallavede døre med et særligt slutblik

Den indvendige karm blev realiseret ved at lave en særlig løsning med slutblik henover hele karmen for at undgå at slide på døren, når den åbnes op og i. Løsningen blev et særligt slutblik, som Vahle designede til døren; en plade i bruneret messing, som beskytter træet.

 

KONTAKT OS FOR ET UFORPLIGTENDE TILBUD

 

Teknisk beskrivelse Fyldningsdøre ∙ Franske døre ∙ Dobbeltdøre

Galleri
Andre projekter
Kontakt os

Kontakt os