Mail ikon Menu ikon

Skydedøre

Minimalistisk og pladsbesparende indvendige skydedøre i høj kvalitet

Skydedøre er en dørtype, der passer perfekt ind i det moderne nordiske, minimalistiske design.

Skydedøre kan fungere som rumopdelere uden at optage gulvplads. De kan laves, så de nærmest forsvinder i rummet, eller omvendt laves, så de udgør et designelement i sig selv.

Helt naturligt kan skydedøre integreres i arkitekturen alt efter ønsker til funktionalitet og design.

To forskellige skydedørssystemer

Skydedør moderne

Skydedøre – inde i væggen

Indbyggede skydedøre forsvinder diskret, når de ikke er i brug. Når de trækkes frem fra væggen, optræder de mere som mobile vægge end som almindelige døre. 

Denne løsning er oplagt, når der er plads til dørbladet inde i væggen,

Skydedøre – ude på væggen

En dør, der hænger på væggen, er ideel, hvis du ønsker en mere kontrastfyldt løsning eller hvis der ikke er plads til dørbladet inde i væggen.

Afhængigt af skydedørens design kan dørbladet blive et markant designelement ved at vælge en markant træsort eller anden overflade, eller være diskret ved at vælge en overflade der matcher væggen og evt. har glasfyldninger.

Indendørs skydedøre i velfungerende dansk design

Den danske designfilosofi er grundlagt på tanken om funktionalisme. Derfor er skydedøren indbegrebet af den danske arkitektoniske kulturarv, da den repræsenterer det perfekte samspil mellem form og funktion. Her er der intet, der er tilovers eller i vejen, når døren ikke er i brug – og den er der altid til at gøre livet lettere og mere behageligt, når du har brug for at lukke af til et rum.

Hos Vahle hylder vi det gode design gennem brugen af gode naturlige materialer af høj kvalitet, der fremhæver dørens værdi med en underspillet elegance, der kan tilpasses til ethvert hjem med sin enkelhed, da de tekniske detaljer enten er skjult for øjet eller designet til at være en diskret løsning i tilfælde af en udenpåliggende skydedør.

Skydedør i mørk egetræ

Skydedør i mørk egetræ. Døren er bygget højere end dørhullet, hvilket får rummet til at syne højere.

Moderne skydedør i stor størrelse

To store skydedøre dækker over både en bar og et lille kontor.

Indret med skydedøre

En skydedør er et perfekt element i boligindretningen. Alt efter hvilket design du vælger, kan du opnå mange forskellige stiludtryk. En malet skydedør, der passer med væggens farve, kan få væg og dør til at gå ud i et. En skydedør i naturmaterialer kan skabe en varm kontrast i rummet.

I denne villa har skydedørene en helt særlig funktion. Når de er lukkede, danner de baggrund for et gangareal. Når de er åbne, ændrer husets funktionalitet sig fuldstændigt. Bag den ene skydedør finder du en bar. Bag den anden skydedør gemmer der sig et lille kontor.

Fordele ved skydedøre

Pladsbesparende

En skydedør optager ikke gulvplads, da den ikke skal svinge ind i rummet.

 

Glidende overgang

En skydedør giver en glidende overgang mellem rum.

 

Til små rum

En skydedør giver mere gulvplads i små rum og gangarealer.

Soft Close

Oplev samme behagelige komfort, som du kender fra køkkenskuffer.

Skydedøre tilpasset rummet

Ved at tilpasse skydedøren efter boligens eller bygningens mål, får du mulighed for at udnytte små rum og gangarealer, som ellers kan være svære at udnytte optimalt.

I små rum er der ofte ikke plads til en dør, der optager gulvplads, når den åbnes. Skydedøre kan ofte være svaret på en dørløsning, hvis der er vægplads til den.

I rum, hvor der er et lille dørhul eller et skråt dørhul, kan en skydedør ændre på det visuelle udtryk ved at lave døren større end dørhullet. I denne villa, hvor dørene fremstår som et væsentligt designelement, er skydedøren udført i samme højde som de øvrige døre i huset, selvom dørhullet er væsentligt mindre på badeværelset. Det skaber en æstetisk sammenhængskraft i arkitekturen.

Skydedør i mørk egetræ

Skydedør i mørk egetræ. Døren er bygget højere end dørhullet, hvilket får rummet til at syne højere.

Moderne skydedør

I denne villa er der valgt en skydedør, der forsvinder ind i væggen. Døren er lavet i træ, hvilket giver et helt enkelt æstetisk aftryk til de hvide overflader.

Skydedøre efter mål

Når du skal investere i en ny skydedør, er det altid en god idé at få et overblik over, hvilke muligheder der findes. Leder du efter en gulv-til-loft løsning, der enten skal afskærme for åbne reoler og garderober eller være en pladsbesparende dørløsning, tilbyder vi moderne skydedøre efter mål, der matcher den øvrige indretning.

Skydedøre med mange muligheder for overflader

Når du vælger designet på din ny skydedør skal du grundlæggende beslutte dig for, om døren skal falde harmonisk sammen med væggen og rummet, eller om den skal designes som et selvstændigt indretningselement.

Uanset valget, så har du med en Vahle Skydedør mange muligheder for at vælge en overflade på døren, som enten fremhæver eller skjuler døren.
Typiske og klassiske løsninger for overflader er massivt træ, malet træ, glas eller fineret træ. Men vi har også mulighed for at bygge en skydedør med andre typer af overflader, det kunne fx være med metal, linoleum eller noget helt tredje.

Kontakt os for at få en snak om hvilke muligheder vi har.

Villa Mm Pinoldør Messing

Denne dør har fået en messingoverflade. Den er her udformet som en pinoldør, men det kunne også have været en skydedør.

Indbygget skydedøre

Denne skydedør er med Soft Close, hvilket giver en blød åbning og lukning. Skydedøre fås også med Magic Close.

Store skydedøre

Store skydedøre er velegnede i moderne arkitektur med højt til loftet. Vi kan lave skydedøre, der går fra gulv til loft, så skydedøren kommer til at fungere som en mobil væg. En gulv-til-loft-skydedørsløsning er et æstetisk valg, som sikrer en ubrudt linje i arkitekturen.

To skinnesystemer med hver sin lukkemekanisme

Vores skydedøre fås med to forskellige skinnesystemer:

 

  • Soft Close: Her lukker døren selv de sidste ti cm, hvilket giver en dæmpet og blød åbning og lukning, som du måske kender det fra eksklusive køkkenløsninger. Denne løsning kan bruges uanset om skydedøren skal monteres på væggen eller i væggen.
  • Magic Close: I dette system er skydedørsskinnen skjult uanset, om døren er åben eller lukket. Den indbyggede dæmper sikrer også her en blød åbning og lukning. Denne løsning kan kun bruges, når skydedøren bliver monteret på væggen.

Hvad koster en skydedør?

Prisen på en Vahle skydedør afhænger af mange faktorer. Som vores andre døre bliver alle skydedøre lavet efter mål og tilpasset det enkelte projekt.

Du er altid velkommen til at kontakte os for en uforpligtende dialog eller et tilbud.

 

Skydedør moderne

Skydedør i sortbejdset egetræ skaber en stemningsfyldt kontrast til de hvide vægge.

Skydedør i douglas

Indendørs døre af mørkt egetræ med skjulte hængsler, der passer perfekt til interiørets naturlige materialer.

Skal dine indvendige skydedøre flytte grænser?

Tøv ikke med at tage kontakt til os, og lad os sammen sætte drømmene i spil. Du er altid meget velkommen til at ringe eller sende os en mail.<

Vi glæder os til at høre om dit næste projekt.

Følg også Vahle på LinkedIn

Vahle døre forhandles gennem din tømrermester eller tømmerhandel

Arkitekt, entreprenør, håndværker, tømrerhandel eller bygherre? Uanset hvem du er, sidder vi klar til at hjælpe, rådgive og vejlede. Kontakt os på:

M. info@vahle.dk

T. 86 37 24 77

Lad dig inspirere af nogle af vores projekter, der gør brug af skydedøre fra Vahle

Vores indvendige døre kan leveres i mange forskellige designs, der veksler mellem det klassiske og traditionelle og det moderne. Hos Vahle vil vi gerne levere de døre, der spiller med i rummenes samlede fortælling. Derfor er alle vores skydedøre håndlavet til på perfekt vis at matche din boligs indretning og arkitektur. Det er noget af det, der adskiller vores døre fra andre. Her får du den håndlavede kvalitet, der er baseret på snedkerfagets klassiske dyder og en sans for detaljen, som tydeligt kan mærkes.

I vores projektgalleri kan du se flere eksempler på vores skydedøre i brug og bemærke, hvordan de rene linjer og det gode træ er med til at skabe et umiskendeligt skandinavisk aftryk på boligens stil.