Mail ikon Menu ikon

Opgangsdøre

Brand- og lyddøre i respekt for kulturarven

Opgangsdøre bliver typisk skiftet, fordi de oprindelige er blevet utætte eller ikke opfylder gældende brandkrav. Med en Vahle opgangsdør kan du få en nøjagtig kopi af den oprindelige dør og få den opgraderet til en såkaldt klimadør.

Opgangsdøre fungerer som døre ind til lejligheder og er typisk en fyldningsdør med et klassisk udtryk. Med en opgangsdør fra Vahle er du sikker på, at kulden fra opgangen ikke trænger ind i lejligheden.

Branddøre
Lyddøre
Sikkerhedsdøre

 

Krav til brand, lyd og sikkerhed

Bevar kulturarven – selv med klimadøre

Lad ikke krav om en klimadør i opgangen hindre, at du bevarer eller genskaber den originale, smukke arkitektur.

Vi kan enten designe Vahle klimadør som nøjagtige kopier af de gamle døre, eller med den udformning som du ønsker.

Vores opgangsdøre fås som:

Branddør: EI30, EI60
Lyddør: 30dB, 35dB
Sikkerhedsdør: Som EN

Du får altså dækket alle funktionsbehov, uden at det går ud over dørens udtryk.

Klassiske opgangsdøre der bevarer kulturarven.

I en opgang i en ejerforening er de originale opgangsdøre blevet genskabt, mens de originale, herskabelige paneler er bevaret. Nyt og gammelt bliver integreret på smukkeste vis.

Fyldningsdøre som brand-, lyd- og sikkerhedsdøre

Vahle blev i sin tid skabt som en reaktion på fravalget af fyldningsdøre. Svend Vahle Hansen, som stiftede Vahle i 1976, ønskede ikke at se de smukke døre forsvinde. Han udviklede derfor en fyldningsdør, som er opbygget 100 % som de gamle døre, men opgraderet med nye brand- og lydkrav. Alle Vahles opgangsdøre bliver produceret, så de overholder gældende regler til brandsikring og lyddæmpning.

Vi kan også lave dørene som sikkerhedsdøre.

Originalt håndværk i nutidig kvalitet

Vi kan, som de eneste i Danmark, lave nøjagtige kopier af de originale fyldningsdøre og samtidigt opfylde brand- og lydkrav. På tegningen ses et tværsnit af sådan en dør. Den afgørende forskel i konstruktionen er, at vi kan udføre profilering i rammetræet. Det er det afgørende element, når det originale udtryk skal bevares.

Dørblad fyldningsdør

En Vahle Fyldningsdør bliver lavet efter traditionelle håndværksprincipper med profilering i rammetræet

Opgangsdør klassisk

De originale opgangsdøre er genetableret i denne opgang i en københavnsk andelsforening.

Opgangsdør med fyldninger som de originale døre

I en opgang i en københavnsk andelsforening har de valgt at renovere opgangen med stor sans for det æstetiske. Den originale glasfyldning blev fx erstattet med en rillet fyldning, der symboliserer glas. På den måde yder de det originale design respekt ved at nytænke de gamle døre.

Klimadør sikrer en varm lejlighed

Opgangsdøre kaldes også for ”klimadøre”, da de egner sig til montering mellem en opvarmet lejlighed og en uopvarmet opgang. Temperaturen i boligen skal være stabil, og derfor er det vigtigt, at klimadøren ud til opgangen holder på varmen i lejligheden.

Vores klimadør beskytter desuden mod støj og lugtgener fra opgangen.

 

Opgangsdøre Silkeborg Rådhus

I en opgang i Aarhus blev dørene skiftet ud med nye opgangsdøre, der matcher husets oprindelige stil.

Fyldningsdøre klassisk

Fyldningsdøre modeller

Hvis ikke du har en helt nøjagtig dør, som du skal have en kopi af, hjælper vi gerne med rådgivning om dørens design. I vores rådgivning tager vi hensyn til opgangens udtryk og arkitektur, ønsker til antal og design af fyldninger, ønsker om glas i fyldninger, beslåning, brand-, lyd- og sikkerhedskrav og meget andet.

Til din inspiration har vi samlet nogle eksempler på forskellige modeller af fyldningsdøre, som du kan bruge som et udgangspunkt for starten på en dialog.

Hvad koster en Vahle Opgangsdør?

Som med alle andre Vahle døre bygger vi også vores opgangsdøre efter mål. Det betyder, at vi kan bygge dine døre efter dine mål og tilpasse design og funktionskrav nøjagtigt, så de passer til dine behov.

Vi forhandler vores døre gennem enten tømmerhandel eller tømrer. Enhver henvendelse tager vi som en invitation til at tale med dig om dit byggeri, og om de drømme og ønsker, du har til dørløsningerne.

Opgangsdør klassisk fyldningsdør branddør lyddør

Vi kan designe en klassisk opgangsdør som denne efter dine ønsker til størrelse, fyldninger og funktionskrav. Vi beregner en pris baseret på dine ønsker og krav.

Opgangsdør med fyldning og sortmalet

Opgangsdøre der falder i et med den originale arkitektur

I denne opgang er den originale sorte farve på træværket bevaret på de nye opgangsdøre, så de passer perfekt til den smukke, gamle opgang. Der er glas i den øverste del af døren, men man kan ikke se igennem det, fordi der på den anden side af døren er en malet træplade. Den nederste fyldning er  profileret som fyldningerne på de originale døre.

Vahle døre forhandles gennem din tømrermester eller tømmerhandel

Arkitekt, entreprenør, håndværker, tømrerhandel eller bygherre? Uanset hvem du er, sidder vi klar til at hjælpe, rådgive og vejlede. Kontakt os på:

M. info@vahle.dk

T. 86 37 24 77

Lad dig inspirere af nogle af vores projekter