Moderne og klassiske døre fra øverste hylde

i et og samme hus.

En meget smuk villa i høj klasse i tidlig modernistisk stil, som også var lidt slidt og træt, er blevet gennemgående renoveret.

Husets oprindelige stil er tilført klassisk patricier-stil, som bl.a. ses i bygherres valg af Vahle glasdøre og -partier imellem to af stuerne, og i den øverste etage. I husets underetage er stilen helt anderledes og meget moderne. Der er valgt døre og interiør i massiv douglas, som er et moderne modsvar til husets oprindelige stil.

Franske døre og glasparti penthouse
Franske døre og glasparti

Husets oprindelige stil tilført klassisk patricier-stil 

med glasdøre og -partier som her imellem to af stuerne.

Franske døre og glasparti penthouse

Glasdør og glasparti

falder helt naturligt ind i husets arkitektur.

Franske døre og glasparti penthouse

Det store glasparti afgrænser og adskiller

på den mest diskrete og stilrene måde.

Franske døre og glasparti penthouse

De smalle sprosser i glaspartiet

giver et klassik, men også let udtryk.

Fyldningsdør med douglas træ

En fyldningsdør med planker i douglas træ

giver underetagen et moderne udtryk, der samtidigt harmonerer med den øvrige del af huset.

Moderne og klassiske døre af høj kvalitet og solidt håndværk.

”Jeg fik lov til at vælge fra øverste hylde i dette projekt” fortæller arkitekt Rasmus Frimer Andersen, og uddyber ” Det var ikke fordi det skulle være dyrt, men det skulle være dejligt, rart og lækkert, og ikke mindst – det skulle være huset bekendt. ”

Denne udfordring er løst ved at kombinere elementer fra forskellige arkitektoniske stilarter.

”Den helt store udfordring i dette projekt var, at jeg bestemt ikke ville ændre noget i arkitekturen uden at det kunne forsvares ved at blive bedre end det der allerede var. Derfor blev mit udgangspunkt, at hvis jeg skulle ændre på stilen i huset, så skulle det være udført i meget høj kvalitet både hvad angår materialer og hvad angår håndværk. Kun derved kunne det berettige, at jeg skulle ændre på stilen,” forklarer arkitekt Rasmus Frimer Andersen/2R Arkitekter.

Flere arkitektoniske stilarter spiller sammen

Den overordnede løsning i husets renovering blev, at den oprindelig stil i huset blev bevaret i store dele af huset, tilført en smule romantisk stil. Hele underetagen, en mindre tilbygning, trapperummet og køkkenet blev renoveret i en mere moderne stil. Det betyder at både moderne og klassiske døre er med til at skabe en helhed i hele byggeriet.

Husets oprindelige stil tilført klassisk patricier-stil ses i bygherres valg af glasdøre og -partier som her imellem to af stuerne, og i den øverste etage. Glasdør og glasparti er produceret af Vahle.

Moderne døre bundet sammen med den originale gennem materialer af høj kvalitet

Underetagen adskiller sig markant fra store dele af resten af huset, og har sin helt egen stil. Bygherre har valgt et meget moderne udtryk. Dørene er fyldningsdøre med plankefyldinger udført i solidt douglas træ, og er en integreret del af arkitekturen, idet døren er en del af en reolvæg. Dør og væg smelter på den måde sammen som en helhed. Valget af det lyse træ spiller harmonisk sammen med huset øvrige materialer.

”Det har været en fornøjelse at samarbejde med Vahle i dette projekt. I har både bredden der spænder mellem det klassiske og det moderne, og så tilbyder I mange forskellige valgmuligheder, og de er alle velgennemtænkte og med højt niveau. Det var en meget dygtig snedkermester der anbefalede jer. Det er takket være jer og alle de andre dygtige producenter og håndværkere vi har samarbejdet med der gør, at vi ender med et resultat både vi og bygherre er meget tilfredse med”.

Arkitekt Rasmus Frimer Andersen/2R Arkitekter.

Projektdetaljer

Arkitekt:

Tekniske detaljer

Fyldningsdøre, Glasdøre, Dobbeltdøre, Franske døre, Overparti/Sideparti, Glasparti, Synlige hængsler, Douglas

Interesseret?

Kontakt os for et uforpligtende tilbud.

Se flere muligheder med fyldningsdøre

Klassiske fyldningsdøre produceret efter traditionelle håndværksprincipper.

Fyldningsdør klassisk dør