Mail ikon Menu ikon

Dinesen FRAMED by Vahle

Døre der udgør husets fundament.

En nyopført arkitekttegnet funkisvilla i tre niveauer ligger højt og med udsigt over Roskilde Fjord.

Huset er bygherres tredje byggeprojekt, hvor alle de gode elementer fra de tidligere byggerier forenes i det nye hus med en ambition om at bygge et hus op omkring de indvendige døre.

Dinesen FRAMED by Vahle
Dinesen FRAMED by Vahle

Døre udført i massive Dinesen Douglas planker

fungerer som møbler.

Dinesen FRAMED by Vahle

To massive gulvplanker er sammensat

og lader træet fremstå med sin naturlige udstråling.

Dinesen FRAMED by Vahle

Det lyse Douglas træ

i perfekt harmoni med husets øvrige materialer.

Dinesen FRAMED by Vahle

Usynlige hængsler

giver maksimal pladsudnyttelse.

Dinesen FRAMED by Vahle

Ekstemt høje døre

giver et minimalistisk og vertikalt udtryk.

Dinesen FRAMED by Vahle

Komplet minimalisme

med usynlige hængsler.

Dinesen FRAMED by Vahle

Karmenes årestruktur

er nøje udvalgt til at passe med dørbladets.

Dinesen FRAMED by Vahle

Douglas og beton

er grundmaterialerne i dette smukke og levende hus.

Ekstremt høje døre understreger husets højde

Bygherres forrige hus havde en meget høj hall med betonvægge og Douglas trægulve. De var utroligt glade for hallen, lige bortset fra dørene, som var hvide standardproducerede døre. Derfor blev ambitionen at bygge et hus med højde, og højden skulle understreges med høje døre. Dørene er dermed blevet de grundlæggende elementer, som resten af huset er bygget op omkring. Dørene er alle 270 cm høje, som mange udtrykker giver en sydlandsk middelhavsstemning til huset.

Douglas og beton

I det 250 m2 store hus har bygherre valgt Dinesen FRAMED by Vahle til samtlige otte indvendige døre udført i Dinesen Douglas Classic. Det er først og fremmest bygherres glæde ved beton og træ, og i særdeleshed Douglas, der banede vejen for løsningen. I det gamle hus havde de valgt Douglas trægulve, men i det nye hus faldt valget på betongulve.

Herfra opstod så ideen om at beklæde væggene med Douglas i stedet for. Udover dørene har de valgt Douglas trapper og vindueskarme.

Lethed og elegance

På trods af otte store, tunge og solide døre udtrykker bygherre, at det ikke går ud over husets æstetik. Huset kan godt bære de store døre, selvom dørene nogle steder sidder tæt. Huset virker stadig let og elegant.

Tunge, solide døre med samme krav til dørgrebet

Det var et krav fra bygherre, at dørene skulle være tunge, solide døre. Dørgrebet skulle på samme måde være tungt og solidt. Valget faldt på et greb i bruneret bronze fra Buster + Punch.

Skjulte hængsler og smalle dørkarme

Skjulte hængsler og smalle dørkarme er afgørende for en enkel og let løsning. Samtidigt betyder de skjulte hængsler, at døren optager mindre plads, hvilket er vigtigt især i mindre rum som på badeværelset.

 

”Vi er ovenud tilfredse med vores døre. De er så smukke, og der er ikke kommet én i huset, der ikke bemærker det. Der har været en del udfordringer med byggeriet, så vi blev så glade, da vi nåede til dørene, for alting fungerede, dørene passede og hele processen har bare været så enkel. Det har bare været en fornøjelse. Så vi fortryder bare, at vi ikke også fik lavet yderdørene hos jer”.

Citat bygherre

Projektdetaljer

Tekniske detaljer

Glatte døre, Skjulte hængsler, Douglas

Interesseret?

Kontakt os for et uforpligtende tilbud.

Se flere muligheder fra Nordic Design serien

Nordic Design by Vahle er vores egen dørserie, der er udviklet med en vision om at skabe smukke døre med udgangspunkt i Vahles grundlæggende værdier om at producere døre der giver æstetisk komfort.

Nordic Design - Dinesen LAYERS by Vahle