Strandhotellet Blokhus ∙ UBN Arkitekter

Et eksklusivt hotel ved Vesterhavet konstrueres med lyddæmpende branddøre i et klassisk udtryk

 

Da Strandhotellet Blokhus åbnede i 2017, var det med et ønske om at videreføre de danske badehoteller. Hotellet rummer mange faciliteter og kan blive en attraktiv destination for mange mennesker året rundt. Vahle leverede indvendige døre til dette eksklusive strandhotel.

Indvendige døre tilpasset udvendige vinduer og døre

Advokatægteparret Marie Louise og Steffen Ebdrup opførte hotellet ved hjælp af arkitekt Jørgen Ussing fra UBN Arkitekter, der tegnede et originalt badehotel. Vahle udviklede de specielle dørløsninger i samarbejde med arkitekten. De franske døre i stueetagen, receptionen og restauranten er smukt afstemt med de udvendige vinduer og døre. Løsningen giver hotelgæsterne en oplevelse af ro og kvalitet.

Lyddæmpende branddøre med messingdetaljer

De sprossede glasdøre er udført som branddøre med integrerede, skjulte dørpumper, der forener moderne funktionalitet og et klassisk udtryk. Værelsesdørene er lyddæmpende branddøre, som alle har et stilrent, enkelt udtryk. Dørtrinnene er erstattet af fem millimeter messingskinner, som er smukt afstemt med håndtag og hængsler i messing, som alle dørene har.

Den tunge dør er en positiv oplevelse

Hotellet har i alt 36 værelser og 2 suiter, som alle har egen altan. Hoteldirektør, Anders Thorsager, fortæller, at gæsterne kommenterer dørene under deres besøg. De siger, at det er en fornøjelse at opleve en massiv, tung dør. Døren minder både gæsterne om foregangs tider og sørger for, at der ingen støj er på værelserne.

Døre med fokus på håndværk og kvalitet

Den ene af de to ejere, Marie Louise Ebdrup, forklarer, at kvalitet, hygge og gedigenhed har været nøgleord i skabelsen af hotellet. Gamle, stolte håndværkstraditioner er blevet valgt sammen med kvalitetsmaterialer. Derfor var ægteparret ikke i tvivl om, at de ville have Vahle døre, som lever op til moderne krav og er lavet så fantastisk, at man ikke ser, at det er en funktionsdør.

 

Teknisk beskrivelse BD30: 30dB, uden bundtrin med automatisk tætningsliste ∙ BD60: 35dB, integreret dørlukker ∙ dobbeltglasdøre: BD30 + BD60 med overparti

Galleri