Døre i sortmalet Douglas med skjulte hængsler

giver rene linjer i sommerhuset i klitterne

Indehaveren af dette sommerhus har allerede bygget ét sommerhus, hovedhuset, som ligger helt tæt på dette. Se hovedhuset med døre i Douglas. Ideerne fra hovedhuset er overført til det nye hus, men det har alligevel fået sit helt eget udtryk. Målet for indehaveren har været at skabe et sommerhus der skulle være et rigtigt sommerhus, som afspejler klitterne det ligger i. Det skulle have lethed, have fine linjer, og så skulle det laves i de bedste materialer.

Dør, karm og væg er fuldstændig plant. Luften mellem karm og dør er meget smal og i samme bredde som mellemrummet mellem plankerne i dørbladet.

Indadgående døre med skjulte hængsler giver et meget fint, rent og roligt udtryk i gangen.

Sorte Douglas fyrretræsdøre gør huset mere ungt og moderne

Dørene i sommerhuset er udformet nøjagtigt som de er i hovedhuset – det første hus der blev bygget. Kendetegnende for dem er, at de er fyldningsdøre, indadgående trædøre og med skjulte hængsler. I korridoren ser man virkelig hvordan dørene står 100% skarpt. Karmene er fuldstændigt plan med væggene, og der er ganske lidt luft mellem karm og dørblad. De usynlige hængsler fuldender det rene udtryk. Dørene er leveret ubehandlet til kunden, som selv har fået dem sortmalet.

Materialer er altafgørende. Døren bliver ikke bedre end det materiale du vælger

Materialevalget har været helt afgørende overalt i sommerhuset med den baggrund, at et produkt aldrig bliver bedre end det materiale der bliver anvendt. Indehaveren udtaler ”Vi har i hele huset forsøgt at vælge materialer der er lidt grove, fordi det skal afspejle den rå natur der omgiver huset. Vi ville gerne have at dørene skulle have en haptisk værdi – de skulle være fine, men have en grov struktur, lidt ligesom drivtømmer har det”. Derfor faldt valget på Douglas, som indehaveren har fået behandlet med en tyndtflydende overflademaling, der giver træet et laseret udtryk, hvor træets årer stadig har et tydeligt præg.

Det elegante slutblik i bruneret messing er specialdesignet og forlænget i forhold til et normalt slutblik. Det gør, at karmen står fuldstændig skarpt, og samtidigt sikrer det, at fallen i låsekassen ikke kommer til at ridse karmtræet.

Der er tænkt over enhver lille detalje i hele huset og der er ikke valgt standardløsninger noget sted. Om det siger indehaveren:

”Vores håndværkere har udtrykt stor glæde over at arbejde med dørene. Det giver dem en særlig tilfredsstillelse at arbejde med døre i denne klasse, og en faglig stolthed når det ender med så flot et resultat. Vi er da også ualmindeligt glade for resultatet” og indehaveren slutter, ”Folk der kommer i huset, også dem der ikke er kyndige fagfolk, bemærker alle, at her er foretaget nogle gode valg, og alt er udført i høj håndværksmæssig kvalitet.”

Teknisk beskrivelse Fyldningsdøre ∙ Douglas . Skjulte hængsler . Bruneret messing . Omvendt åbning

Galleri
Andre projekter