Sommerhus på Mols

Tapetdøre i egefinér med synlige hængsler i sort fungerer som et møbel i indretningen

 

Et sommerhus på Mols har fået tapetdøre i egefinér. Vahle har produceret en dobbeltdør ind til et soveværelse og en dør ud til entreen. I forlængelse af tapetdørene findes to glasdøre med smalle rammestykker i massiv eg, der sikrer lysindfald.

Inspireret af tapetdøre i DOKK1

Sommerhusejerne blev begejstrede over de døre, som Vahle producerede til DOKK1, Aarhus’ bibliotek og borgerservice, hvor væg og dør går i et. Denne løsning findes nu i deres eget sommerhus, hvor væg og dør har samme beklædning og derfor smelter sammen til en hel væg i træ. Den indvendige dør bliver på denne måde et designelement i boligindretningen.

Døren bliver et møbel i indretningen

Væggen fungerer som et tapet. Døren bliver et stort, varmt møbel, der dominerer i indretningen. Derfor har ejerne forsøgt at holde interiørets stil enkel med sort, hvid og eg, som gennemgående elementer. Den minimalistiske indretning med elegante møbler af høj kvalitet tillader træets levende struktur at få opmærksomhed.

Sorte hængsler bliver et arkitektonisk element

Hængslerne er sorte og står i kontrast til den lyse eg. Dette er et helt bevidst valg, fortæller ejerne. De sorte hængsler bliver et arkitektonisk element, der passer ind i indretningens farveholdning. Det sorte element findes også på grebet, der er i rustfrit stål med sort kunststof. Grebet fra Randi hedder ”Grata” og er designet af Friis & Moltke.

Den store plade i finér giver effekten af tapet

Træets struktur strækker sig over dør og væg. For at få fineret på dør og væg til at passe sammen, bruger dørene det præcis samme stykke finér, som væggen er udført med. Den store plade i finér må opskæres og overfladebehandles ens for at få en ensartet flade og effekten af tapet.

 

Teknisk beskrivelse Dobbeltdør: Glat, integreret i væggen, sorte hængsler ∙ enkeltdør: Glat, integreret i væggen, sorte hængsler ∙ glasdøre: Smalle rammestykker ∙ enkeltdør: Glat ∙ alle døre er uden bundtrin med skjult tætningsliste

Galleri