Sommerhus ved Ebeltoft ∙ Lenschow & Pihlmann

Et sommerhus får integrerede døre med kontrastfyldt greb og beslag, der gør opmærksom på de vigtige detaljer

 

Tegnestuen Lenschow & Pihlmann har skabt et sommerhus som en firelænget bygning omkring et centralt gårdrum. De mere private områder i huset fungerer som lukkede kasser, der er isoleret fra fællesrummet i midten. Vahle har leveret indvendige døre ind til rummene med en beklædning i samme overflade som væggene.

Tapetdøre i fyrretræ giver et roligt udtryk

Arkitekt Søren Thirup Pihlmann fra Lenschow & Pihlmann forklarer, at der er mange materialer på spil i huset. Derfor ønskede arkitekterne, at rummene skulle fremstå rolige. Løsningen blev at give væg og dør en ensartet overflade ved at bruge samme materiale af krydsfiner i fyrretræ på begge elementer. De integrerede tapetdøre bruger de nøjagtigt samme krydsfinerplader, som væggene er udført med.

Kraftig kontrastfarve gør opmærksom på de små detaljer

Huset er generelt opført i lyse materialer, fortæller Søren Thirup Pihlmann. For at skabe en kontrast til de dominerende lyse flader er dørenes hængsler og greb i sort. Denne kraftige kontrastfarve gør opmærksom på de små detaljer, som spiller en stor rolle i det samlede arkitektoniske udtryk, selvom de i modsætning til gulv, loft og vægge fylder mindre, forklarer arkitekten.

Naturen integreres i arkitekturens materialer

Vi valgte at beklæde rummene i fyrretræ, fordi det var den sort, der passede bedst ind i området i forhold til de danske træsorter, uddyber Søren Thirup Pihlmann. Naturen trækkes på den måde ind i arkitekturen også i mødet mellem materialer, hvor gulvet i beton og væggene i træ rummer forskellige farvenuancer. Det hvide loft fungerer som en hel neutral flade.

Vahles mange referencer gjorde arkitekterne trygge

Lenschow & Pihlmann havde et godt samarbejde med Vahle omkring den avancerede dørløsning. Valget faldt på Vahle, forklarer Søren Thirup Pihlmann, fordi virksomheden er specialister i døre og i kraft af det har mange referencer. Referencerne gjorde det tydeligt, hvordan Vahle løser forskellige dørsituationer, hvilket fik arkitekterne til at føle sig trygge ved at vælge Vahles ekspertise.

 

Teknisk beskrivelse Flerfløjede døre med enkelt tætningsliste (lyddæmpende effekt) ∙ både dør og karm er integreret i væggen ∙ uden bundtrin med automatisk tætningsliste

Galleri