Sct. Mortens Kirke ∙ VMB Arkitekter

Renæssancekirke opgraderes med tilbygning, der rummer massive egetræsdøre, som efterlever moderne krav

 

Sct. Mortens Kirke i Randers er fra slutningen af 1400-tallet. Kirken har netop fået en tilbygning, der samler kirkekontor og kirke under samme tag. Bygningen er tegnet af VMB Arkitekter, der valgte Vahle til at producere de massive døre.

Døre med brandkrav, lydkrav og adgangskontrol

Vahle har leveret 22 indvendige døre til den majestætiske kirke i rødt murværk. 15 af dørene har indbygget brand- og lydkrav og adgangskontrol. De massive døre er produceret med ege-finér på dørblade og massive egekarme, som er monteret med hængsler og dørtrin i messing. Ud over dørene er der leveret glaspartier med brandglas samt side- og overpartier af glas, der er indbygget i egetræsrammer.

Speciallavede døre gør arkitekten tilfreds

Bruno Viuf Larsen, arkitekt ved VMB Arkitekter, fortæller, at Vahle producerede dørene nøjagtigt, som firmaet ønskede det, hvilket er meget tilfredsstillende. Samtidig lever Vahles døre op til alle krav inden for brand, lyd og funktion, mens både leverancen og servicen er i top, udtaler arkitekten.

 

Teknisk beskrivelse BD30 med brandglas ∙ 35dB i dør og sideparti i glas ∙ integreret dørlukker ∙ uden bundtrin med automatisk tætningsliste

Galleri