Pinoldøre af fyrretræ

Pinoldøre giver adgang til tekniske installationer på Copenhagen Plant Science Centre

Pinoldørene har samme overflade som væggen og går derfor i et med væggen. I Tietgenkollegiet er både pinoldøre og vægge lavet af printet krydsfinér.

Pinoldøre beklædt med krydsfinér

Det Biovidenskabelige Fakultet har fået nye faciliteter til undervisning og forskning. De nye bygninger er en del af helhedsplanen for udbygningen af Københavns Universitet Science. Vahle har leveret pinoldøre til bygningerne, som går fuldstændig i ét med vægarealerne.

Læs mere om pinoldøre

Organiske celleformer er projektets gennemgående designtema udviklet af Lundgaard & Tranberg Arkitekter, som har projekteret byggeriet. Arkitekten ønskede, at underbygge grundplanens celleformer i laboratoriegangene med en væg- og dørbeklædning af krydsfinér. Beklædningen tilfører de kliniske rum en varme og gør dem mere opholdsvenlige.

Skjulte døre i samme beklædning som væggene

Gangforløbene i laboratorierne er lavet som panelgange, der rummer skjulte døre, som åbner separat. Pinoldørene er beklædt med samme lakerede krydsfinér i fyrretræ som resten af væggene og udført i samme farve og finish. De fungerer som branddøre uden synlige håndtag, hængsler eller rammer. 

Følg Vahle på Instagram

Pinoldøre skaber behageligt ophold

Dørene fremstår så integrerede i væggene, at de rent visuelt forsvinder. Gangene får på én gang et roligt og levende udtryk, fortæller David Sherman, arkitekt hos Lundgaard & Tranberg Arkitekter. Han forklarer, at de integrerede døre medvirker til at gøre opholdet behageligt også i de mere installationsintensive dele af bygningen. Samtidig bliver drift og vedligeholdelse af bygningen lettere, fordi der er fuld adgang til installationerne.

Indvendige døre tilpasset projektet

De indvendige døre er tilpasset projektet ned til mindste millimeter og udformningsmæssige detalje. Vahle bliver ofte involveret tidligt i projekterne. På den måde kommer detaljerne på plads i projekteringsmaterialet, så det bliver bygbart. Denne arbejdsform kræver tæt dialog mellem arkitekten og virksomheden.

 

Arkitekt Lundgaard & Tranberg Arkitekter

Teknisk beskrivelse Pinoldøre ∙ BD30 ∙ Integreret i væggen ∙ Skjult paskvil til fasthold af døren

Galleri
Andre projekter