Murermestervilla  Privat hjem

I renoveringen af et hus fra 1920’erne valgte ejerne at prioritere dørene, der er lavet i stil med de oprindelige døre

 

Husejerne havde et ønske om, at dørene fik samme udtryk som dørene i det oprindelige hus fra 1926. Fremfor at renovere de gamle døre, der var skæve, i forskellige størrelser og havde forskellige fyldinger, valgte ejerne at få nye døre. De indvendige døre har kun én fylding, hvilket giver dem et moderne præg samtidig med, at de har referencer tilbage til de oprindelige døre.

Ejerne valgte at prioritere dørene

I renoveringen af huset valgte ejerne at prioritere gulve og døre. Dørene ser man på og rører ved mange gange dagligt, forklarer ejerne. Derfor ønskede de døre, som kunne holde i stil og kvalitet mange år frem. Dørgreb og hængsler i krom blev nøje udvalgt til at passe sammen med døren.

Hvide fyldingsdøre holder hjemmet lyst

Ejerne fortæller, at dørene er hvide for at holde hjemmet lyst og for at bevare stilen fra de gamle, malede fyldingsdøre. Hvid dominerer interiøret for at have en rolig flade, der tillader andre elementer i indretningen at fange øjet, forklarer ejerne. De moderne fyldingsdøre går flot sammen med de traditionelle dannebrogsvinduer.

Dobbeltdøren laves specielt til rummet

På grund af en skråvæg i soveværelset fik ejerne lavet en dobbeltdør i stedet for en enkeltdør, selvom dørhullet kun er 90 cm bredt. Med to mindre dørblade bevares udsigten udover tagterrassen. I entreen er der valgt en glasdør for at skabe lysindfald og kig gennem huset.

Man kan mærke, at det er kvalitetsdøre

Løsninger i høj kvalitet er kendetegnende for husets minimalistiske indretning. Ejerne valgte Vahle døre, fordi Vahle var de eneste, der kunne opfylde alle deres krav. Man kan både mærke og se, at dørene er kvalitetsdøre, fortæller ejerne, der er meget tilfredse med dørløsningen.

 

Teknisk beskrivelse Enkeltdør ∙ glasdør ∙ speciallavet dobbeltdør ∙ smalle rammestykker ∙ speciallavet profil

Galleri