Markante døre fungerer som møbler

Materialevalget og detaljer er de helt afgørende parametre i denne nyrenoverede lejlighed. Boligen er i høj grad domineret af de indvendige egetræsdøre der er bejdset mørke som moseeg.

Bygherre har haft fokus på dørene og forklarer, ”Dørene har en utrolig vigtig funktion. Derfor var det særlig vigtigt for os at give dem stor opmærksomhed. Vi har store lyse rum med højt til loftet og store hvide vægge. Dørene kommer til at fungere som møbler og vi behøver stort ikke noget på væggene. Rigtig mange tænker først på køkkener når de renoverer. Jeg tænker helt omvendt. Dørenes funktion er så vigtig og bruges hele tiden, så dem skal der kræses for”.

Mørk egetræ med skjulte hængsler

Dør i mørk eg | omvendt åbning | skjulte hængsler

Skydedør med Magic Close

Den ene dør til badeværelset kunne ikke blive så høj som de andre døre, og derfor faldt valget på en skydedør. ”Vi ville ikke have en hvid dør. Skydedøren med Magic Close fungerer som en installation, som vi er rigtig glade for, og som vi også får vældig mange kommentarer på. De 3 faktorer – dør, cement og gulv af micro-cement er det, der giver wauv-effekten i dette rum”.

Skydedøre i mørk eg | Magic Close

Hoveddør | pinolhængt glat dør | messingoverflade

Høje døre med feinschmecker-detaljer

”Højden på dørene er så imponerende, de er 2,4 meter høje, og er det er det jeg er allermest glad for” forklarer bygherre. Derudover fremhæver han en del andre detaljer; Dørene har omvendt åbning, hvilket betyder at væggene i køkken-alrummet er helt glatte uden karme der stikker ud. Der er brugt skjulte hængsler, og karmene er nøjagtigt lige så brede som fodlisterne. ”Dette helt glatte udtryk har jeg ikke kunnet finde andre der kan lave”.

Materialer som udgangspunkt

Gulvet i lejligheden er det eksisterende gulv, og renoveringen tog udgangspunkt i dette mørke hårdttræsgulv. Valget på det mørke egetræ i dørene og det mørke køkken i varmvalset stål behandlet med bivoks er truffet med reference til gulvet. ”Vi kan godt lide store og lyse rum. Det er venligt og imødekommende. Dørene er omvendt mørke og markante, for dem har vi set som elementer vi kunne ”lege” med. Det ville være alt for kedeligt at vælge en glat hvid dør” fortæller bygherre.

Mørk eg med skjulte hængsler

Pinolhængt entredør med messingoverflade

Indgangen til lejligheden er ligesom de øvrige døre ganske markant. Den er valgt fordi bygherre anser indgangen til boligen som ekstrem vigtig, og så er han ret vild med messing. Det er en bred pinolhængt dør der er beklædt med messing.

Messingarbejdet er dygtigt udført af Langbjerg.

Bygherre citat:

”Vi valgte Vahle fordi de har en fantastisk kvalitet, men også på grund af historien. Vi oplevede under et besøg på fabrikken en dansk produktion med gamle snedkere der går op i deres arbejde og en duft af træ, der varmer et gammelt tømrerhjerte. Jeg kan nok ikke tage dørene med mig til mit næste byggeprojekt, men jeg skal helt sikkert have Vahle døre igen.”

FÅ ET UFORPLIGTENDE TILBUD PÅ DINE NYE DØRE

 

Teknisk beskrivelse Glatte døre: Uklassificerede, skjulte hængsler, uden bundtrin ∙ Glat dør: pinolhængt

Galleri
Andre projekter