Svinkløv Badehotel

Et vigtigt stykke dansk kulturhistorie er genopbygget med respekt for kvalitet og gamle håndværkstraditioner i en perfekt genskabelse af den originale stemning.

Foto: Jens Lindhe

”Svinkløv Badehotel skal fremover fungere som formidler af kulturhistorie, madhistorie og bidragsyder til udvikling af egnen. Det har siden 1925 været et refugium, hvor gæster kunne trække sig tilbage fra hverdagens sus og jag og nyde den helt særlige stemning af træsommerhus og enestående natur”. (Real Dania).

Svinkløv Badehotel er genopstået efter en brand, hvor hele den oprindelige hovedbygning brændte ned til grunden. Hotellet er genopbygget med respekt for det gamle hotel og for gamle håndværkstraditioner, men samtidigt er hotellet tænkt ind i en ny tid.

Klassiske fyldningsdøre med ægte træfyldninger, håndmalede på stedet og opgraderet til moderne brandkrav

Vahle har leveret en del af de indvendige døre til det nye hotel. Dørene er produceret i stil med de originale døre og opgraderet til moderne brandkrav. Den gamle stil er på den måde bevaret, men tilpasset nutidens byggekrav.

Alle de nye Vahle døre er produceret som fyldningsdøre, med ægte træfyldninger og med profilerede kanter, der er nøje afstemt med hotellets originale stil. Dørene er leveret grundmalede, hvorefter de er håndmalet på stedet af Brovst Malerfirma. En detalje der er både æstetisk og praktisk funderet. Ved at håndmale kan man genskabe den helt autentiske oplevelse af en original fyldningsdør. Derudover, så er døre på et hotel udsatte, og de vil med tiden få skrammer, så når de skal repareres, kan det gøres meget flottere når de er håndmalede.

Døre med mild lyddæmpning understøtter den oprindelige ånd

”Lyddørene er valgt med en mild lyddæmpning. Den gamle ånd fra Svinkløv, hvor man skulle kunne høre hvad der skete på den anden side af døren, ville de gerne bevare en smule af”, fortæller salgschef Bo Vejen. På den måde er det gennem de små detaljer at stedets unikke atmosfære skabes. På et moderne hotel ville man typisk vælge lyddøre, men her er det bevidst fravalgt, så hotellet ikke bliver lyddødt.

Den unikke atmosfære skabes gennem detaljerne

De smukke dørgreb i messing er et perfekt valg til dørene. Der er valgt dørgreb fra Kyner & Co.: ”Cupe nr. 691” (Model Vedbæk) og ”Langskilt nr. 45”.

”Indvendigt er det tilstræbt at genskabe den unikke stemning, som hotellet tidligere var kendt for” (Real Dania). Atmosfæren lyser nærmest ud af billedet skabt ud fra Vesterhavets unikke lys kombineret med æstetiske valg af arkitektur-, indretnings- og materialeløsninger.

Lang levetid er nøglen til bæredygtighed

Bæredygtighed har været en nøgle i genopførelsen af badehotellet. Historisk set har træbygninger med træsamlinger en beviselig levetid på mindst 250 år (Real Dania). Et nøgleord er netop i dette perspektiv er dermed lang levetid. Derfor har der også været stillet høje kvalitetskrav til alle leverandører. Enhver Vahle dør er skabt ud fra nøjagtigt samme bæredygtighedsprincip – lang levetid baseret på høj kvalitet i materialer og håndværk.

Det er derfor med stolthed, at vi præsenterer vores døre i et nyt byggeri, hvor man har formået at genskabe en stemning, der er historisk nærmest universel baseret på den dybeste respekt for både tradition og fornyelse.

 

 

KONTAKT OS FOR ET UFORPLIGTENDE TILBUD

Teknisk beskrivelse Fyldningsdøre ∙ Dobbeltdøre ∙ BD30

Galleri
Andre projekter