Indvendige døre i hvid

Sct. Pauls Kirke har indvendige døre, der smelter sammen med den hvide væg

 

Sct. Pauls Kirke, der er opført i 1887, er en aktiv kirke, der igennem længere tid har ønsket mere plads. I 2017 fik kirken en tilbygning, der giver plads til kontorer og samler livet i kirken. Vahle producerede indvendige døre, der skaber forbindelse mellem tilbygningen på hver side af kirken og kirkerummet. Se mere på Instagram.

Glatte døre går i et med væggen

To glatte døre er installeret i kirkens langsider. Dørene er hvide og har skjulte hængsler og integrerede dørpumper. Derfor fremstår de nærmest usynlige i kirkerummet. Denne løsning er anvendt for at fastholde hovedaksen i rummet og bevare dørenes hierarki, fortæller arkitekt, Eva Holdgaard Jensen, der er partner i E+N Arkitektur, som har forestået tilbygningen.

 

Indvendig, glat dør i hvid.

Når dørens hængsler er skjult, får døren et rent og minimalistisk udtryk.
Hos BESTSELLER har de indvendige trædøre på samme måde skjulte hængsler og dørpumper.

 

Messingskinne fremhæver den indvendige dør

Selvom døren ikke skal gøre opmærksom på sig selv, valgte vi, at placere en messingskinne rundt om døren for alligevel at fremhæve den, forklarer arkitekten. Rent funktionelt skjuler skinnen også de unøjagtigheder, der findes i den gamle væg, som omgiver den indvendige dør. Dørgrebet er også i messing for at skabe forbindelse til de øvrige elementer i kirken, der er i messing, som lysekronerne.

Fyldningsdør er en kopi af oprindelig dør

En fyldningsdør er installeret i et sidekammer til apsis. Med ti fyldninger er døren en kopi af den oprindelige dør, så den passer ind i rummet, hvor andre oprindelige døre findes. Den mørkebrune replikadør har en træåring magen til de gamle døre, som er kendetegnende for den periode, dørene er skabt i, uddyber Eva Holdgaard Jensen.

De indvendige døre er optimeret med brandkrav

Den oprindelige fyldningsdør blev ved en tidligere ombygning skiftet ud med en glasdør. Denne dør er nu skiftet ud med en ny, da det var et krav fra myndighederne, at dørene skulle være branddøre. Derfor er både de moderne glatte døre og den traditionelle fyldningsdør opgraderet med brandkrav.

 

Arkitekt E+N Arkitektur

Teknisk beskrivelse Glatte døre: BD60, 35dB, skjulte hængsler, skjult dørlukker, oval cylinder under greb, messingskinne i bund, ingen gerigt ∙ Fyldningsdør: BD30, skjult dørlukker, oval cylinder under greb, messingskinne i bund, pyntelister

Galleri
Andre projekter