Indvendig dobbeltdør af eg

Egeris Kirke har en indvendig dobbeltdør, der passer til arkitekturens nordiske udtryk

 

Egeris Kirke genopstod i en ny – men alligevel genkendelig – skikkelse i en nordisk og lys stil. Med respekt for Holger Jensens oprindelige arkitektur, er kirkens form bibeholdt, så den er bred snarere end dyb. Her er sanseligheden og materialerne i fokus med træets tekstur som et gennemgående tema, der findes ikke mindst i dobbeltdøren af eg.

Udvidet med materialer af høj kvalitet

Egeris Kirke blev opført i 1960. Som følge af datidens byggeteknik og tidens tand var kirken i ret dårlig stand, fortæller Mia Hartelius-Haaning. Hun er arkitekt hos RUBOW arkitekter, der har projekteret ombygningen. Kirken er nu renoveret i materialer af høj kvalitet og udvidet, så den kan rumme kirkens mange aktiviteter. Følg med på Instagram.

Dobbeltdør med egetræsbeklædning er vigtig

Kirkens ledelse ønskede noget organisk, hvilket ses i egetræet, der går igen i listeloft, døre og vinduespartier. Dobbeltdøren har en egetræsbeklædning med greb og hængsler af bruneret messing. Døren er vigtig, da den markerer overgangen mellem våbenhuset og kirkerummet, pointerer Mia Hartelius-Haaning.

 

Egeris Kirke

Er du blevet forført af træets smukke struktur?
Serien Nordic Design by Vahle har flere indvendige døre af træ blandt andet eg, elm, ask og valnød.

 

Den indvendige dør er tilpasset kirkens aktiviteter

Den høje, indvendige dør fungerer som brand- og lyddør. Døren er dobbelt for at gøre plads til brudeparret og til en kiste, der bæres ud, forklarer arkitekten. I hver side af døren findes et smalt glasparti, der gør det muligt for kirketjeneren at følge med i aktiviteten i kirkerummet. Omvendt er selve dørbladene massive for at undgå, at den ventende brud bliver set for tidligt.

Døren har karakter og er noget i sig selv

Døren er smuk og passer absolut ind i kirken, fortæller Birgitte Refshauge Kjær, sognepræst i Egeris Kirke. Den har karakter og er noget i sig selv i rummet, uddyber hun. Ifølge præsten er kirkerummet karakteriseret ved lys og en minimalisme, hvor man vover at lade de enkelte ting stå. Dette gælder også for døren, der gør sig bemærket.

 

Arkitekt RUBOW arkitekter

Teknisk beskrivelse Dobbeltdør ∙ BD30 ∙ 35dB ∙ Glat med egetræsbeklædning ∙ Sorte tætningslister ∙ Automatisk tætningsliste i bund ∙ Uden bundtrin med niveaufri adgang ∙ Skjult dørlukker ∙ Pinolhængsler ∙ Glasparti på hver side af dør

Galleri
Andre projekter