Hotel Randers ∙ Baumann Boe-Whitehorn Arkitekter

Et gammelt provinshotel renoveres med nye døre, der opfylder funktionskrav og formidler en lang historie

 

Hotel Randers blev opført i 1856 og er et af Danmarks første provinshoteller. Hotellets charmerende, historiske rammer måtte genopbygges i 2015 efter, at bygningen brød i brand. Til renoveringsarbejdet fremstillede Vahle indvendige døre til de mange værelser i hotellets klassiske stil.

Indvendige døre opgraderes med brandsikring og lyddæmpning

De indvendige døre er fremstillet efter kundens ønske. Derfor er de opgraderet i overensstemmelse med kravene om brandsikring og lyddæmpning. Dørene er tegnet af arkitektfirmaet Baumann Boe-Whitehorn Arkitekter, der har valgt én gennemgående dørmodel til de over 200 døre på hotellet.

Hængsler i messing fremhæver hotellets ånd

Arkitekten besluttede, at dørenes hængsler skulle fremstilles i messing. På den måde stemmer dørenes stil overens med hotellets interiør og ånd. Hængslerne hæver stilmæssigt dørene en klasse, hvilket har været kendetegnende for tiden, hvor hotellet blev bygget, fortæller salgschef, Bo Vejen.

Dørmålene blev rettet til standardstørrelse

I en gammel bygning er det ikke altid alle dørmål, der er tilpasset en standard. Derfor blev dørmålene rettet til en standardstørrelse under genopbygningen af de brændte værelser. Mange af de andre døre i bygningen måtte tilpasses helt unikke mål fra hotellets opførelse i midten af 1800-tallet.

Alle dørene er malet i hånden

For at bevare hotellets historie og klassiske stil er alle dørene malet i hånden. Når man kan se håndværket og penselstrøgene, kan man fornemme, hvordan hotellet oprindeligt har taget sig ud. Der gemmer sig en ny dør under det gamle udtryk, konstaterer Bo Vejen.

 

Teknisk beskrivelse Enkelt- og dobbeltdøre ∙ BD30, 30dB ∙ BD60, 35dB ∙ BD60 CSA (røgdøre) ∙ låsekasse med kortlæser ∙ uden bundtrin med automatisk tætningsliste

Galleri