Glatte trædøre

Sct. Mortens Kirke opgraderes med tilbygning, der rummer massive trædøre

 

Sct. Mortens Kirke i Randers er fra slutningen af 1400-tallet. Kirken har netop fået en tilbygning, der samler kirkekontor og kirke under samme tag. Bygningen er tegnet af VMB Arkitekter, der valgte Vahle til at producere de glatte trædøre.

Indvendige døre hæmmer brand og lyd

Vahle har leveret 22 indvendige døre til den majestætiske kirke i rødt murværk. 15 af dørene har indbygget brand- og lydkrav og adgangskontrol. De massive døre er produceret med egefinér på dørblade og massive egekarme. Ud over dørene er der leveret glaspartier med brandglas samt side- og overpartier af glas, der er indbygget i egetræsrammer.

 

Glatte døre af træ.

Kirkens glatte døre af egetræ skaber varme i tilbygningen og er en flot kontrast til de rå mure.
I dette sommerhus fungerer de indvendige døre som et møbel i indretningen.

 

Trædøre med dørgreb af messing

Trædørene har hængsler, dørgreb og dørtrin alle af messing. Dette gyldne materialet står flot til dørens varme overflade af træ. Når alle tre elementer er af samme materiale, opstår der en flot sammenhæng, hvilket gør dørens udtryk stærkere. Læs mere på bloggen i Hængslerne fremhæver døren!

Glatte døre gør arkitekten tilfreds

Bruno Viuf Larsen, arkitekt ved VMB Arkitekter, fortæller, at Vahle producerede de glatte døre nøjagtigt, som firmaet ønskede det, hvilket er meget tilfredsstillende. Samtidig lever Vahles døre op til alle krav inden for brand, lyd og funktion, mens både leverancen og servicen er i top, udtaler arkitekten.

 

Arkitekt VMB Arkitekter

Teknisk beskrivelse Glatte døre ∙ BD30 med brandglas ∙ 35dB i dør og sideparti i glas ∙ Integreret dørlukker ∙ Uden bundtrin med automatisk tætningsliste

Galleri
Andre projekter