Pinoldøre i loftshøjde skaber rummelighed i David Thulstrups lejlighed/designlaboratorium

David Thulstrup glatte pinoldøre

Internationalt anerkendte arkitekt David Thulstrup, der står bag et hav af velrenommerede design projekter, har nu også designet sin egen lejlighed. Lejligheden har han betragtet som sit eget designlaboratorium, hvor alle hans egne designs skulle testes i virkeligheden, og samtidigt er det en lejlighed, der er skabt til at leve i.

Lejligheden, der ligger på Amager, var en traditionel lejlighed i et tidligere arbejderklassekvarter – med en lang mørk gang og med masser af små rum. Et af de helt store indgreb i lejligheden var at skabe rummelighed og større rum. ”Det var en stor øvelse der handlede om at overveje, hvordan vi vil vi leve vores liv. Vi havde et ønske om at skabe ro, men vi ville også være sociale og være forbundne med andre, når fx vi som værter er i køkkenet og gæsterne sidder ved spisebordet”, fortæller David Thulstrup.

Læs mere om vores pinoldøre her

Pinoldørene bliver en del af rummene gennem overfladerne

David Thulstrup er meget optaget af materialer. ”Der er en ærlighed over materialer. Jeg arbejder med det materielle og taktile på overflader. Pinoldørene er tænkt som en del af vægoverfladerne. ”De originale trægulve ville jeg gerne bevare i lejligheden, og derfor skulle dørene, som en del af væggene, ikke have deres egen materialitet. Normalt går jeg ikke så ofte med hvide vægge, men i dette tilfælde skulle jeg skabe noget der var helt roligt. Jeg ville prøve at se hvad der sker når man vælger de helt minimalistiske løsninger uden en masse materialitet for så bare at have et stort lyst rum”.

David Thulstrup glatte pinoldøre

Pinoldøren til soveværelset blev central

David Thulstrup valgte pinolhængte glatte, hvidmalede døre i fuld loftshøjde. Især dørene indtil soveværelset har spillet en central rolle for ham. ”Jeg synes at transaktionen mellem stue og soveværelse var spændende. Døren må gerne stå åben og man må gerne få et kig derind, så man bliver nysgerrig på, hvad der er på den anden side”. 

Få inspiration på Instagram

Pinolhængte døre i fuld højde

”Når pinoldørene står åbne skaber de rummelighed. Det kan de fordi de er konstrueret med fuld loftshøjde, og så bredden på døren passer nøjagtigt med bredden på væggen. På den måde bliver døren en integreret del af rummene og er ikke blot en dør”.

David Thulstrup glatte pinoldøre
”Jeg er fuldstændig glad over vores døre. Det er især lækkerheden i dem og det flydende aspekt de giver. Jeg ville ikke have gjort noget anderledes overhovedet, og så har samarbejdet med jer været fantastisk, og alting har bare fungeret.”

Citat: Arkitekt David Thulstrup

KONTAKT OS FOR ET UFORPLIGTENDE TILBUD

Arkitekt David Thulstrup

Teknisk beskrivelseGlatte døre ∙ pinolhængte ∙ fuld loftshøjde

Galleri
Andre projekter