Indvendige døre formidler historie

Hotel Randers har indvendige døre, der opfylder funktionskrav og formidler en lang historie

 

Hotel Randers blev opført i 1856 og er et af Danmarks første provinshoteller. Hotellets charmerende, historiske rammer måtte genopbygges i 2015 efter, at bygningen brød i brand. Til renoveringsarbejdet fremstillede Vahle indvendige døre til de mange værelser i hotellets klassiske stil.

Indvendige døre opgraderes

De indvendige døre er fremstillet efter kundens ønske. Derfor er de opgraderet i overensstemmelse med kravene om brandsikring og lyddæmpning. Fyldningsdørene er tegnet af arkitektfirmaet Baumann Boe-Whitehorn Arkitekter, der har valgt én gennemgående dørmodel til de over 200 døre på hotellet. Følg Vahle på Instagram.

 

Indvendige døre i hvid, der fungerer som brand- og lyddøre.

De indvendige døre har et klassisk udtryk, der passer til hotellets stil og ånd.
Fyldningsdørene på Hotel d’Angleterre er funktionelle og fremhæver visuelt hotellets elegance.

 

Dørenes messinghængsler fremhæver hotellets ånd

Arkitekten besluttede, at dørenes hængsler skulle fremstilles af messing. På den måde stemmer dørenes stil overens med hotellets interiør og ånd. Hængslerne hæver stilmæssigt dørene en klasse, hvilket har været kendetegnende for tiden, hvor hotellet blev bygget, fortæller salgschef, Bo Vejen.

Dørmålene blev rettet til standardstørrelse

I en gammel bygning er det ikke altid alle dørmål, der er tilpasset en standard. Derfor blev dørmålene rettet til en standardstørrelse under genopbygningen af de brændte værelser. Mange af de andre døre i bygningen måtte tilpasses helt unikke mål fra hotellets opførelse i midten af 1800-tallet.

Alle fyldningsdøre er malet i hånden

For at bevare hotellets historie og klassiske stil er alle fyldningsdørene malet i hånden. Når man kan se håndværket og penselstrøgene, kan man fornemme, hvordan hotellet oprindeligt har taget sig ud. Der gemmer sig en ny dør under det gamle udtryk, konstaterer Bo Vejen.

 

Arkitekt Baumann Boe-Whitehorn Arkitekter

Teknisk beskrivelse Fyldningsdøre ∙ Enkelt- og dobbeltdøre ∙ BD30, 30dB ∙ BD60, 35dB ∙ BD60 CSA (røgdøre) ∙ Låsekasse med kortlæser ∙ Uden bundtrin med automatisk tætningsliste

Galleri
Andre projekter