Fyldningsdøre og -vægge

Drabantsalen på Christiansborg Slot optimeres med nye fyldningsdøre og -vægge

 

Drabantsalen er indgangspartiet til Dronningens repræsentationslokaler. Til hverdag strømmer besøgende fra hele verden gennem salen for at opleve slottets overdådige interiør, mens livgarden paraderer ved Dronningens selskaber. Da salen skulle renoveres, blev Vahle hidkaldt til udvidelsen af toiletinddelingerne. Se mere på Instagram.

Fyldningsdøre tager udgangspunkt i gamle døre

Toiletterne skulle optimeres med mere plads og handicapindgang. Derfor blev toiletterne faciliteret med nye fyldningsdøre og -vægge. Dørene og væggene blev til med udgangspunkt i gamle, fint profilerede døre og optegnede profiler. Således er salens autentiske stemning bevaret, selvom moderne krav er tilført toiletterne.

 

Fyldningsdøre og -vægge med gyldent dørgreb og hængsler.

Fyldningsdørene blev skabt med udgangspunkt i de gamle, fint profilerede døre. I slottets Festkøkken
ser de nye fyldningsdøre ud som de oprindelige døre for at skabe en autentisk atmosfære.

 

Det oprindelige udtryk bevares, mens moderne krav tilføjes

Når man renoverer bevaringsværdige og fredede bygninger som Christiansborg Slot, er kunsten at være ærlig overfor det oprindelige udtryk og de originale materialer og samtidig medregne moderne byggekrav i udførelsen. Det forklarer bygningskonstruktør og tidligere ansat hos Bertelsen & Scheving Arkitekter, som har forestået renoveringen, Jacob Wiinholt. Det var afgørende for arbejdet at vælge leverandører med en forståelse for de gamle håndværkerskikke, så bevaringsværdien kunne bibeholdes, og moderne krav efterleves.

 

Arkitekt Bertelsen & Scheving Arkitekter

Teknisk beskrivelse Fyldningsdøre med vægstykke ∙ Skydedør til handicaptoilet

Galleri
Andre projekter