Smukt udskårne fyldningsdøre

Et gammelt hus rives ned, men de smukke fyldningsdøre lever videre i ny villa

 

Familien Nielsen købte i 2014 et hus, der blev opført i 1908 kaldet ”Annas hus” efter datteren af den tidligere ejer af huset. Igennem årene er huset forfaldet i en sådan grad, at de nye ejere fik tilladelse til at rive huset ned, selvom planen var at renovere den bevaringsværdige bolig. Vahle blev hyret til at fremstille replikadøre af de oprindelige døre, så de kunne leve videre i den nye villa. Følg med på Instagram.

Fyldningsdøre, der passer til nutiden

”Annas hus” havde nogle helt særlige, håndlavede døre. Husejer Jakob Nielsen fortæller, at familien ønskede at skabe forbindelse til det oprindelige hus med de indvendige døre, som fandtes heri. Vahle fremstillede derfor fire replikadøre til villaen af de gamle, smukke døre. Fyldningsdørene er skaleret op i størrelse, så de passer til nutidens mål og behov.

 

Hvide indvendige døre.

De originale fyldningsdøre er videreført i det nye hus som replikadøre.
 

Indvendige døre i massivt træ og branddør i originalt udtryk

De indvendige døre er udført i massivt træ med udskæringer som tro kopier af de oprindelige døre. Branddøren til kælderen har fået det samme originale udtryk. Udover at videreføre dørene i det nye hus, besluttede ejerne også, at den vidunderlige have skulle leve videre i kvarteret for at udvise respekt for fortiden. Villaen er tegnet af Ahead Arkitektur efter Bedre Byggeskiks normer.

 

KONTAKT OS FOR ET UFORPLIGTENDE TILBUD

 

Arkitekt Ahead Arkitektur

Teknisk beskrivelse Fyldningsdøre ∙ BD30 enkeltdør ∙ Dobbeltdøre med ekstra rammestykke på gående dørblad

Galleri
Andre projekter
Kontakt os

Kontakt os