Søkvæsthuset - fredet tidligere opdragelsesanstalt fra 1700-tallet omdannet til hotel og restaurant

Kanalhuset er en del af hovedbygningen i Søkvæsthuset, et smuk gammelt fredet bygningskompleks, der ligger helt ud til Christianshavn Kanal i København. Bygningen er opført i 1754-55 og tegnet af arkitekt Johan Christian Conradi. Bygningskomplekset blev opført til Det Kongelige Opfostringshus. Her skulle flere hundrede drenge ”opdrages og oplæres til manufakturer og søfarten”. Kanalhuset er blevet komplet renoveret og er i dag omdannet til hotel og restaurant.

Fredet bygning gælder også alt indvendigt

Alle indvendige døre er blevet gennemgået, hvoraf nogle af de gamle er blevet genbrugt, mens andre døre er nye og lavet som nøjagtige kopier af de originale. ”Når det har været muligt, så har vi genbrugt de gamle døre og de gamle dørgreb”, fortæller bygherrerådgiver Lene T. Kristensen.

Det oprindelige udtryk bevares

”Vi har fået alle de nye døre leveret umalede, hvorefter dørene er blevet håndmalet. Det har vi gjort, for at de nye døre fik samme udtryk som de gamle også i overfladebehandlingen” forklarer bygherrerådgiver Lene T. Kristensen.

Branddøre blev tilbageført til det originale udtryk

De gamle branddøre i kælderen var lavet som glatte døre, og passede dermed ikke ind i husets originale arkitektur. Derfor blev de alle udskiftet med Vahle branddøre lavet som nøjagtige kopier af de oprindelige fyldningsdøre. Dermed har hele huset nu helt ensartede indvendige døre.

”Vi er meget tilfredse og glade for de nye Vahle-døre vi har fået leveret. Vi har desuden haft et godt samarbejde gennem hele processen”.

Citat: Bygherrerådgiver, Lene T. Kristensen.

KONTAKT OS FOR ET UFORPLIGTENDE TILBUD

 

Teknisk beskrivelse Fyldningsdøre  ∙ Dobbeltdøre ∙  Branddøre ∙ BD30

Galleri
Andre projekter