Klassiske franske døre

Gamle døre blev skiftet ud med franske døre i Den Gamle Nationalbank

 

Midt i Kolding findes en stor, klassisk bygning. Fra 1924 og mere end 40 år frem husede den en afdeling af Nationalbanken. Knap 100 år senere i 2017 blev bygningen overtaget af kontorfællesskabet House of Innovation. I forbindelse med bygningens nye funktion måtte dørene skiftes ud med franske døre, der kunne overholde brandkrav.

Franske døre sikre lyst og dejligt rum

Selve gangen er mørk, da der ikke er nogle vinduer, fortæller Nicolaj Ærøbo Ebbesen, ejer af House of Innovation. Derfor var det vigtigt for os, at dørene var med glas for at sikre et lyst og dejligt rum, forklarer han. De franske døre med brandkrav har et enkelt udtryk med ramme og sprosser i hvid. Den ekstra funktion i form af brandhæmning har ingen indflydelse på dørens udtryk. Følg Vahle på Instagram.

Originale buer over dørene er bevaret

Dørene er med til at skabe en helhed i interiøret, pointerer ejeren. Indretningen er inspireret af det gamle udtryk fra 1920’erne. Blandt andet er buerne over dobbeltdørene en del af den originale arkitektur. Derfor er dette element bevaret, hvoraf den ene af buerne er fyldt ud af et overparti i glas også med brandkrav.

 

Fransk dør med brandkrav.

Franske døre adskiller og forbinder på samme tid rum, når de er i brug.
Også Strandhotellet Blokhus har elegante franske døre med overparti.

 

Fyldningsdøre er fint håndværk

Det gennemførte interiørdesign er noget lejerne og deres kunder lægger mærke til, understreger Nicolaj Ærøbo Ebbesen. Folk fornemmer, hvor fint og originalt gulvet og dørene står, selvom begge elementer er nye, fortæller han og bemærker, at fyldningsdørene er virkelig fint håndværk.

Kontorfællesskab og forsamlingshus

Den Gamle Nationalbank ejes i dag af House of Innovation, som tilbyder virksomheder at leje sig ind i et kontorfællesskab. Den gamle banksal er moderne indrettet ad klassiske linjer. Salen anvendes som mødelokale for erhverv eller til private selskaber ifølge et nyt forsamlingshuskoncept.

 

Teknisk beskrivelse Dobbelt franske døre: BD30, forberedt til el-låsekasse, karmoverføring, skjult dørlukker, buet overparti med glas som BD30 ∙ Enkelt franske døre: BD30, karmoverføring, skjult dørlukker

Galleri
Andre projekter
Kontakt os

Kontakt os