Douglasdøre  Privat bolig

Indvendige døre smelter sammen med gulv og væg som et arkitektonisk element, der kræver særlige løsninger

 

I flere projekter har Vahle arbejdet tæt sammen med arkitekten om at integrere dørene i arkitekturen, så de går i ét med væggene. Nu har Vahle overført konceptet til en privat bolig, hvor de indvendige døre flyder sammen med gulv og vægge.

Gulv, dør og væg går i ét og bliver et designelement

Husets indehaver ønskede at føre gulvet op på væggen og dørene. Dette fordrede et tæt samarbejde med Vahle, som resulterede i, at gulv, dør og væg går i ét. Den store, ensartede flade skaber en unik rumoplevelse. Løsningen er et tegn på, at dørene igen er på vej til at blive et centralt designelement.

Bruneret messing som et gennemgående tema

De integrerede døre kræver, at alle overflader har den samme opskæring af træet og overfladebehandles ens. Den ensartede flade akkompagneres af hængsler, låsekasse og slutblik alle med en overflade i bruneret messing. Da huset har et gennemgående tema af messing, ønskede indehaveren, at disse detaljer blev en del af dørene.

Kompliceret at lave en dør, der åbner indad

Vahle døre har altid kun 2mm luft mellem dørblad og karm, hvilket stiller store krav til præcision. Oveni denne udfordring skulle dørene åbne indad, væk fra opholdsrum og ind i tilstødende værelser. Dette er en kompliceret måde at lave en dør på, da hullet i karmen må være på den anden side af normal praksis, for at døren kan åbne indad.

Døren har et særligt slutblik

Den indvendige karm blev realiseret ved at lave en særlig løsning med slutblik henover hele karmen for at undgå at slide på døren, når den åbnes op og i. Løsningen blev et særligt slutblik, som Vahle designede til døren; en plade i bruneret messing, som beskytter træet.

 

Teknisk beskrivelse Glasdøre ∙ fyldingsdøre

Galleri