Historiske dobbeltdøre indvendig

Amalienborg blev renoveret med dobbeltdøre indvendig i hvid og guld som replika

Frederik VIII's Palæ fik nye dobbeltdøre indvendig

Da Frederik VIII’s Palæ blev istandsat, leverede Vahle replikadøre af eksisterende fyldningsdøre. De nye døre skulle leve op til krav om brandsikkerhed. For at kopiere den originale dørs udseende udlånte Slots- og ejendomsstyrelsen et dørblad til Vahle, som blev tegnet op med lodret og vandret snittegning. 

Se mere på Instagram

Dobbeltdøre indvendig som branddøre

De indvendige døre har indstukne hængsler. Dobbeltdørene er lavet som branddøre, der optimerer sikkerheden i den renoverede del af slottet. Fyldningsdørene blev leveret ubehandlede, da de skulle males og have påført bladguld på Amalienborg. Dørløsningen skaber et rum imellem rummene, hvilket giver interiøret dybde.

Se flere indvendige døre her

Dobbeltdøren er hvid med guld, der markerer fyldningerne og fremhæver dørens design. De klassiske dobbeltdøre i dette projekt er hvide og fremstår mere neutrale.

Hjem for kongefamilien

Palæet, der også kaldes Brockdorffs Palæ, blev bygget i 1750-60 for baron Joachim Brockdorff. Kronprins Frederik VIII flyttede ind i 1869 og blev konge i 1906, heraf navnet på palæet. Bygningerne har siden været bolig for skiftende medlemmer af kongefamilien. I 2010 overtog Kronprinsparret palæet efter den indvendige og udvendige restaurering.

KONTAKT OS FOR ET UFORPLIGTENDE TILBUD

 

Teknisk beskrivelse Fyldningsdøre ∙ BD60 dobbeltdøre ∙ Speciallavet profil

Galleri
Andre projekter