Speciallavede dobbeltdøre

Til Det Kongelige Teater blev dobbeltdøre lavet som nøjagtige kopier af oprindelige døre

Dobbeltdøre med gamle dørgreb

Det Kongelige Teater har i 250 år dannet ramme omkring opera, skuespil og ballet i centrum af København. Da Gamle Scene skulle renoveres, leverede Vahle, i samarbejde med Rønnow Arkitekter, nye døre med udvidede funktionskrav.

Se flere klassiske døre her

De nye fyldningsdøre skulle være en tro kopi af de gamle døre, påført de gamle dørgreb, så det originale udtryk kunne forblive intakt. De er fremstillet med integreret brandsikring og lyddæmpning samt skjulte dørpumper. Pumperne sikrer, at de indvendige døre går i ét med salens væg, når de lukkes. For at matche den faldende tilskuerscene, er dørenes underside skrå.

Bøjler letter montage af dobbeltdøre

Da bygningen er fredet, skulle montagen af dørene udføres uden at gribe ind i omgivelserne. Derfor leverede Vahle dobbeltdørene med nogle særlige hjælpebøjler. Bøjlerne sørgede for, at de skjulte dørlukkere kunne monteres uafhængigt af de eksisterende karme. Bøjlerne lettede arbejdet betragteligt, påpeger direktør i INTERN A/S, Niels Henrik Rasmussen, som håndterede monteringen af de færdige døre.

Fyldningsdøre forbedrer akustik og sikkerhed

Arkitekt Camilla L. Nybye fra Rønnow Arkitekter forklarer, at de gamle døre ikke i tilstrækkelig grad skærmede for udefrakommende støj under forestillingerne. Derfor måtte fyldningsdørene skiftes ud, også fordi brandrapporterne viste, at dørene ikke ydede den nødvendige brandsikring, fortæller arkitekten. 

Følg Vahle på Instagram

Skæve vinkler kræver specialdøre

Camilla L. Nybye pointerer, at et projekt som dette kræver et stort forarbejde forud for selve produktionen. En af de største udfordringer var, at bygningen er fyldt med skæve vinkler, forklarer arkitekten. Ikke to døre er ens i målene. Derfor skulle specialdørene opmåles og fremstilles individuelt med plads til justeringer undervejs.

KONTAKT OS FOR ET UFORPLIGTENDE TILBUD

Arkitekt Rønnow Arkitekter

Teknisk beskrivelse Fyldningsdøre som dobbeltdøre ∙ BD30 med enkelt tætningsliste (lyddæmpende effekt) ∙ Karm i træ og stål ∙ Integreret dørlukker

Galleri
Andre projekter