Hviidsminde – FRAMED by Vahle i Heart Oak blev den gode udsigt fra venteområdet

Udgangspunktet for Hviidsminde Speciallægekliniks nye klinik var oprindeligt, at der skulle laves et venteområde med nogle pæne billeder på væggen. Det endte med en hel anden løsning, hvor det i stedet blev dørene der blev udsmykningen. Faktisk er det Danmarks første Dinesen Framed by Vahle døre, designet af Lars Vejen, der er udført i det smukkeste Dinesen Heart Oak.

Dinesen FRAMED by Vahle i Dinesen Heart Oak

3 meter høje Dinesen FRAMED by Vahle skaber den gode udsigt

”Vi syntes dørene i venteområdet skulle være et vigtigt element i byggeriet. Med højt til loftet var det afgørende for os, at dørene også blev høje, så de er faktisk 3 meter høje. Der var på forhånd taget en beslutning om, at gulvene skulle være egetræsgulve fra Dinesen, og det blev udgangspunktet for, at vi ville lave døre, hvor materialet skabte sammenhængen” forklarer arkitekt cand.arch. MAA Lars Christensen, Prisme Arktiekter.

Døre og dørgreb vurderes på både materiale og tykkelse

De vigtige døre i klinikken er dem, som kunderne bruger. De er alle Dinesen Framed By Vahle i Heart Oak. For både dør og dørgreb gælder det ifølge arkitekt Lars Christensen om nøje at vurdere på både materialet, men også dets tykkelse.  Valget faldt på denne baggrund på Knud Holscher greb fra Dline i messing.

Dørene bliver fremhævet, så de ligner gamle egetræskirkegulve i Heart Oak

Med døre i Dinesen Heart Oak og gulve i Dinesen Oak ønskede bygherre yderligere at fremhæve materialernes forskellighed ved at bruge forskellige olietyper. ”Vi valgte at behandle dørene med Dinesen Invisible olie, som giver dørene en særlig mat overflade, lidt ligesom man kender det fra gamle egetræsgulve i kirker. Det synes jeg er enormt flot, og det får overfladen til at virke mere flad og mindre som en planke” som bygherre Lars Kjøller udtrykker det.

Følg os på Instagram

Skjulte hængsler får døren til at stå helt rent

Bygherre har valgt skjulte hængsler, og som han siger det ”De skjulte hængsler er en af de detaljer ved døren som jeg er virkelig glad for. De gør, at dørene fremstår fuldstændig stilrent og smukt”.

”Vi har bygget vores nye anneks op omkring dørene. Sådan vil jeg sige det. Vi glæder os dagligt over dørene, og der har endnu ikke været gæster i huset, der ikke har bemærket dem. Når man går ind ad døren i vores klinik, så skal man føle sig tryg ved, at man får leveret en kvalitetsydelse. Den følelse understøtter dørene på bedste vis. Det er selvfølgelig en investering, men i forhold til den samlede byggesum er det ingenting i forhold til den værdi og glæde de skaber”.

Citat: Bygherre Lars Kjøller, Hviidsminde Specialklinik

Arkitekt: Prisme Arkitekter

KONTAKT OS FOR ET UFORPLIGTENDE TILBUD

Teknisk beskrivelse Dinesen FRAMED by Vahle ∙ Dinesen Heart Oak ∙ Skjulte hængsler

Galleri
Andre projekter