Dinesen FRAMED by Vahle er husets fundament

En nyopført arkitekttegnet funkisvilla i tre niveauer ligger højt og med udsigt over Roskilde Fjord.  Huset er bygherres tredje byggeprojekt, hvor alle de gode elementer fra de tidligere byggerier forenes i det nye hus med en ambition om at bygge et hus op omkring de indvendige døre.

Ekstremt høje døre understreger husets højde

Bygherres forrige hus havde en meget høj hall med betonvægge og Douglas trægulve. De var utroligt glade for hallen, lige bortset fra dørene, som var hvide standardproducerede døre. Derfor blev ambitionen at bygge et hus med højde, og højden skulle understreges med høje døre. Dørene er dermed blevet de grundlæggende elementer som resten af huset er bygget op omkring. Dørene er alle 270 cm høje, som mange udtrykker giver en sydlandsk middelhavsstemning til huset.

Douglas og beton

I det 250 m2 store hus har bygherre valgt Dinesen FRAMED by Vahle til samtlige 8 indvendige døre udført i Dinesen Douglas Classic. Det er først og fremmest bygherres glæde ved beton og træ, og i særdeleshed Douglas, der banede vejen for løsningen. I det gamle hus havde de valgt Douglas trægulve, men i det nye hus faldt valget på betongulve.

Herfra opstod så ideen om at beklæde væggene med Douglas i stedet for. Udover dørene har de valgt Douglas trapper og vindueskarme.

Lethed og elegance

På trods af 8 store, tunge og solide døre udtrykker bygherre, at det ikke går ud over husets æstetik. Huset kan godt bære de store døre, selvom dørene nogle steder sidder tæt. Huset virker stadig let og elegant.

Tunge, solide døre med samme krav til dørgrebet

Det var et krav fra bygherre, at dørene skulle være tunge, solide døre. Dørgrebet skulle på samme måde være tungt og solidt. Valget faldt på et greb i bruneret bronze fra Buster + Punch.

Skjulte hængsler og smalle dørkarme

Skjulte hængsler og smalle dørkarme er afgørende for en enkel og let løsning. Samtidigt betyder de skjulte hængsler, at døren optager mindre plads, hvilket er vigtigt især i mindre rum, som på badeværelset.

”Vi er ovenud tilfredse med vores døre. De er så smukke, og der er ikke kommet én i huset, der ikke bemærker det. Der har været en del udfordringer med byggeriet, så vi blev så glade da vi nåede til dørene, for alting fungerede, dørene passede og hele processen har bare været så enkel. Det har bare været en fornøjelse. Så vi fortryder bare, at vi ikke også fik lavet yderdørene hos jer”.

Citat bygherre

Teknisk beskrivelse Dinesen FRAMED by Vahle ∙ Glatte døre i Douglas  ∙ Skjulte hængsler

KONTAKT OS FOR ET UFORPLIGTENDE TILBUD

 

 

Galleri
Andre projekter