Christiansborg Slot ∙ Bertelsen & Scheving Arkitekter

Christiansborg Slots Drabantsal optimeres med nye døre og fyldingsvægge

 

Drabantsalen er indgangspartiet til Dronningens repræsentationslokaler. Til hverdag strømmer besøgende fra hele verden gennem salen for at opleve slottets overdådige interiør, mens livgarden paraderer ved Dronningens selskaber. Da salen skulle renoveres, blev Vahle hidkaldt til udvidelsen af toiletinddelingerne.

Udgangspunkt i gamle døre

Toiletterne skulle optimeres med mere plads og handicapindgang. Derfor blev toiletterne faciliteret med nye døre og fyldingsvægge. Dørene og væggene blev til med udgangspunkt i gamle, fint profilerede døre og optegnede profiler. Således er salens autentiske stemning bevaret, selvom moderne krav er tilført toiletterne.

Det oprindelige udtryk bevares, mens moderne krav tilføjes

Når man renoverer bevaringsværdige og fredede bygninger som Christiansborg Slot, er kunsten at være ærlig overfor det oprindelige udtryk og de originale materialer og samtidig medregne moderne byggekrav i udførelsen. Det forklarer bygningskonstruktør og tidligere ansat hos Bertelsen & Scheving Arkitekter, som har forestået renoveringen, Jacob Wiinholt. Det var afgørende for arbejdet at vælge leverandører med en forståelse for de gamle håndværkerskikke, så bevaringsværdien kunne bibeholdes, og moderne krav efterleves.

 

Teknisk beskrivelse Fyldingsdøre med vægstykke ∙ skydedør til handicaptoilet

Galleri