Brandpartier af glas

I Jorcks Passage bevarer brandpartier arkitekturens oprindelige udtryk

Brandpartierne er med brandglas og rammer af massivt fyrretræ. I dette projekt fungerer de franske døre som branddøre, hvor også overpartiet er med brandkrav.

Projektet i Jorcks Passage krævede en nøjagtig replika af de originale vinduespartier.

Historien fortsætter i Jorcks Passage

Den ikoniske Jorcks Passage blev opført i 1893-95 mellem Vimmelskaftet og Skindergade i centrum af København af arkitekt Vilhelm Dahlerup. Passagebygningen er i de senere år blevet moderniseret med en overdækket fodgængerpassage og nye brandpartier på førstesal og i stueetagen. Vahle leverede brandpartierne i forskellige størrelser.

Brandpartier i oprindelige rammer

Brandpartierne består af ni elementer i seks forskellige størrelser, hvoraf de største måler 2,0 x 2,7 meter. Brandpartierne er fremstillet med rammer af massivt, malet fyrretræ. Rammernes udvendige side er mørk, mens den indvendige er lys, fuldstændigt som i de oprindelige vinduespartier. Den eneste forskel er, at de nye brandpartier efterlever nutidens brandkrav. Således er nogle lavet som BD60, mens andre er BD30. 

Følg Vahle på Linkedin

 

Speciallavede brandpartier integrerer både form og funktion

Det var afgørende, at bevare passagens oprindelige, arkitektoniske udtryk, påpeger salgschef, Bo Vejen. Han forklarer, at man i en modernisering som denne ikke kan tage afsæt i standardkonstruktioner. Alt må laves specielt fra bunden, så den nye funktionalitet integreres fuldstændig i vinduets udtryk. Konstruktionen indebærer derfor topforseglede glaslister og bruger ikke synlige skruer.

Høje krav til logistik og planlægning

Arbejdet med renoveringen måtte være så lidt indgribende som muligt overfor butikkerne, de handlende og de virksomheder, der i dag opholder sig i bygningen. Byggeleder Lars Dujardin fra Bjørn Svendsen har forestået renoveringen sammen med entreprenøren Gliese VVS. Lars Dujardin fortæller, at byggesagen har stillet høje krav til logistikken og planlægningen omkring renoveringen, blandt andet fordi passagen er et af Danmarks tættest befærdede fodgængerstrøg.

 

Jorcks Passage - designet af arkitekt Vilhem Dahlerup. Han døde i 1907

 KONTAKT OS FOR ET UFORPLIGTENDE TILBUD

Arkitekt Vilhelm Dahlerup

Teknisk beskrivelse BD60 vinduer

Galleri
Andre projekter