Brahetrolleborg Gods ønskede store, røde branddøre

Kunsten er at koble fortidens udtryk med nutidens gode håndværk, selvfølgelig med godsets historie i højsædet

Røde branddøre til godsrenovering

Det er ikke til at tage fejl af. Når man besøger Brahetrolleborg Gods, fornemmer man med det samme historiens vingesus. Godset fra 1172 stod over for en renovering af staldbygningen. Arkitekt Johan Fogh fra Fogh & Følner Arkitektfirma fik projektet og udfordrede Vahle døre på at skabe den klassiske glatte dør i Godsets gamle staldbygning, med respekt for bygningens historie, og med nutidens kvaliteter.

Vi har designet og produceret 11 unikke Vahle Branddøre til Brahetrolleborg Gods.

De lodrette spor i træet, sammen med farven, giver et udtryk, der minder om smukke gamle stalddøre.

Smukke detaljer ved branddøre fører historien videre

Vi gik i dialog med arkitekten om branddørenes udtryk, for at tilpasse døren til Godset. Farvevalget er en bemærkelsesværdig rød nuance, der leder tankerne hen på en gammel ladeport. De lodrette spor i træet, sammen med farven, giver et udtryk, der minder om smukke gamle stalddøre. Rustikt, dog samtidig moderne. Selv de små detaljer, som at dørbladet går ind over karmen, er med til at fuldende dørenes udtryk og fuldender rummets atmosfære.

De største branddøre på Brahetrolleborg Gods er 3,40m i højden.

Store døre med moderne funktionalitet

De indvendige døre skulle have et gammelt udtryk, men med moderne funktionalitet som brand- og lydkrav. Den automatiske dørlukningsfunktion er diskret indbygget i dørene og sikrer bygningen i tilfælde af brand. De største branddøre i byggeriet måler 1,83 meter i bredden og 3,40 meter i højden. Så store døre var spændende for vores dygtige snedkere at producere, og det kan vi baseret på mange års arbejde med at udvikle brand- og lyddøre, der kan tilpasses kunders individuelle ønsker på størrelse og design.

 

Arkitektfirma valgte Vahles speciallavede døre

Johan Fogh, arkitekt ved Fogh & Følner Arkitektfirma, projekterede ombygningen. Valget faldt på Vahle, fortæller han, da Vahle døre er udformet efter specialønsker og samtidig er godkendt som leverandør af brandklassificerede døre.

Følg vores arbejde på LinkedIn

Glat, dobbeltdør uden bundtrin skaber en god overgang mellem rummene.

Vores glatte døre kan laves i den farve og overflade, du ønsker, så du får den dør, der passer til dine behov.

Arkitekt: Fogh & Følner

Teknisk beskrivelse: Branddøre . Lyddøre . BD30 . BD60 . 35dB . uden bundtrin med skjult tætningsliste . skjult dørlukker . integreret slagliste . overparti . forkrøbbet hængsler

 

 

Entreprenør er tilfreds med samarbejdet

Toft Entreprise har udført ombygningen af staldbygningen. Entreprenør og ejer, Jens Toft, udtaler, at samarbejdet med Vahle har været godt. Dørene er både flotte og ligner de gamle døre, som arkitekten har ønsket det, samtidig med, at de lever op til gældende brand- og lydkrav, fortæller entreprenøren.

Kontakt os for at høre mere

 

Den smukke røde farve leder tankerne hen på den gamle stalddør.

Galleri
Andre projekter