”Annas hus”  Privat hjem

Et gammelt hus rives ned, men de smukt udskårne døre lever videre i ny villa

 

Familien Nielsen købte i 2014 et hus, der blev opført i 1908 kaldet ”Annas hus” efter datteren af den tidligere ejer af huset. Igennem årene er huset forfaldet i en sådan grad, at de nye ejere fik tilladelse til at rive huset ned, selvom planen var at renovere den bevaringsværdige bolig. Vahle blev hyret til at fremstille replikadøre af de oprindelige døre, så de kunne leve videre i den nye villa.

Opskalerede replikadøre, der passer til nutiden

”Annas hus” havde nogle helt særlige, håndlavede døre. Husejer Jakob Nielsen fortæller, at familien ønskede at skabe forbindelse til det oprindelige hus med de udskårne døre, som fandtes heri. Vahle fremstillede derfor fire replikadøre til villaen af de gamle, smukke døre. Dørene er skaleret op i størrelse, så de passer til nutidens mål og behov.

Døre i massivt træ og branddør i originalt udtryk

De indvendige døre er udført i massivt træ med udskæringer som tro kopier af de oprindelige døre. Branddøren til kælderen har fået det samme originale udtryk. Udover at videreføre dørene i det nye hus, besluttede ejerne også, at den vidunderlige have skulle leve videre i kvarteret for at udvise respekt for fortiden. Villaen er tegnet af Ahead Arkitektur efter Bedre Byggeskiks normer.

 

Teknisk beskrivelse BD30 enkeltdøre ∙ dobbeltdøre med ekstra rammestykke på gående dørblad

Galleri