Pressen om Vahle

 

”Mange tænker ikke på dørene, før huset er bygget. Så spørger de sig selv: Hvad skal det være? Det bliver så en eller anden hvid dør, som tager mindst mulig opmærksomhed. Vi vil gerne have folk til at se døren som et væsentligt element i arkitekturen.”

- Ole Mølby, Jyllands-Posten, 2018, Læs mere her

- Læs den fulde tekst her

 

Positive tendenser i markedet får Vahle på Djursland til at investere i et nyt 5-akset CNC bearbejdningscenter.

- Vahle øger produktionskapaciteten, Wood Supply DK, 2018. Læs mere her

 

Strandhotellet Blokhus er med på en liste over de 20 bedste sommerhoteller i Skandinavien lavet af The Times i England.

- Strandhotellet Blokhus, TV2 Nord, 2018. Læs mere her

 

Nordiskheden kommer især til udtryk i Nordic Forest Selection, der har et enkelt design i naturlige materialer.

- Nordic Design by Vahle, 2018. Læs mere her

 

For arkitekt og designer Lars Vejen er formgivningens sprog universelt. Han har fået international og ikke mindst japansk bevågenhed med prisbelønnede designs, der søger enkelhed, holdbarhed og den rette balance mellem form og funktion.

- Design kan flytte grænser, 2018. Læs mere her

 

Dør og gulv passer sammen.

- Nyhed i Bo Bedre, 2018. Læs mere her

 

Samarbejdet betyder, at Vahles nye Dinesen-dør vil følge med ud i verden, hvor Dinesen sælger sine gulve. Fordi der findes en dør, som er skræddersyet til dem.

- Jysk luksus i samarbejde, 2018. Læs mere her

 

De skjulte hængsler og konstruktionen af to træplanker giver døren et enkelt udtryk.

- Dør af Dinesen planker, 2018. Læs mere her

 

Den traditionelle karm over døren er fjernet, hvilket fremhæver plankernes fulde længde. Dørens design refererer til gulvet med den visuelle effekt, at gulvet fortsætter op i døren. Samspillet mellem dør og gulv skaber en helt unik rumoplevelse.

- Dinesen FRAMED by Vahle, 2017. Læs mere her

 

”Dørene er leveret af Vahle og er af høj kvalitet i massivt eg med flotte messinghængsler, som passer rigtig godt ind.”

- Merete Nissen, Sct. Mortens Kirke, 2017. Læs mere her

 

”Ingen bryder sig om at ankomme gennem en dør, der ligner indgangen til en bankboks eller en bunker. Derfor har vi gennem de senere år udviklet en række konstruktionsteknikker, som gør det muligt at fremstille glatte døre og fyldingsdøre, der kan sikkerheds- og brandgodkendes.”

- Bo Elkjær Vejen, sikkerhedsgodkendte døre, 2017. Læs mere her

 

Eksport åbner døre til fortsat vækst

- Interview med Ole Mølby, 2016. Læs mere her

 

Løsningen med de integrerede døre har givet gangene et roligt udtryk, hvor dørene ’blender i’ med væggene og skaber et sammenhængende, ubrudt flow.

- Nanna Snog, Copenhagen Plant Science Centre, 2016. Læs mere her

 

Arkitekterne har for alvor fået øjnene op for, hvordan indvendige døre kan bruges til at skabe rum, der integrerer alle flader i én sammenhængende helhed, som åbner for helt nye rum-oplevelser.

- Douglasdøre, 2016. Læs mere her

 

"I tilfældet med projektdørene, der blev udformet sammen med Vahle, var det afgørende, at dørene helt skulle forsvinde. Det var en udfordring, men det lykkedes, og resultatet er blevet superflot."

- Marianne Jørgensen, pinolhængte døre, 2016. Læs mere her

 

Den lokale fabrikant af døre har mangedoblet eksporten. På fire år er antallet af ansatte vokset fra 14 til 22, og direktøren tror på endnu mere vækst.

- Århus Stiftstidende, Syddjurs, 2016. Læs mere her

 

”Overalt har der været en masse håndværksmæssige detaljer, som vi skulle genskabe nøjagtigt, og intet er lavet i standardmål.”

- Lars Dujardin, Jorcks Passage, 2015. Læs mere her

 

Selv om glaspartiet primært tjener den praktiske funktion at give en fleksibel rumopdeling, så betyder det udstrakte glasareal, at stuerne nu nærmest bader hinanden i lys. Det har kun kunnet lade sig gøre takket være en fremragende dialog om projektet lige fra starten.

- Per Dybro, fire-fløjet glasdør, 2015. Læs mere her

 

Sikkerhedsdøren blev udfordret af en tidligere erfaren tyv, som havde en meget stor værktøjskasse til rådighed set i forhold til, hvad døren ellers er testet og klassificeret med.

- Test af sikkerhedsdør i tv-program, 2015. Læs mere her

 

"En af de største udfordringer er, at bygningen er fyldt med skæve vinkler, så ikke to døre er helt ens i målene, og dørene har skullet opmåles og fremstilles individuelt med plads til justeringer undervejs."

- Camilla L. Nybye, Det Kongelige Teater, 2014. Læs mere her

 

Der var brug for en leverandør, der kunne lave en nøjagtig kopi af de historiske døre, men som samtidig indfriede tidens lovkrav til brandsikring. Vahle leverede således et større program af BD30 døre sammen med en række indvendige døre med særlige specifikationer.

- Frederik VIII’s palæ, 2010. Læs mere her

 

 

 

Det er en direkte opfordring til at skrue op for dørene og ned for køkkenet og badeværelset. Til at bruge pengene på det blivende og vælge med større omhu til det moderne hjem, for mulighederne er der.

- VOL. Magazine #55, 2018. Læs mere her

 

Døre i nyt showroom er også til udstilling

- Dinesen & Garde Hvalsøe showroom, Wood Supply DK, 2018. Læs mere her

 

I en verden i hastig forandring er bevarelse af kulturarv værdifuld, som i en opgang i Aarhus, der har fået nye døre skabt som tro kopier af de oprindelige døre.

- Opgangsdøre, BygTek.dk, 2018. Læs mere her

 

I fabrikshallen i den lille østjyske by Mørke er der den der helt særlige blanding af hektisk aktivitet, og dyb koncentration, der kendetegner arbejdspladser, hvor man arbejder højt specialiseret med et klart fokus på at levere den højeste kvalitet.

- Her fremstiller de dørenes Rolls Royce, Carl Ras magasin, 2018. Læs mere her

 

Dørproducenten i Mørke bryder traditionen

- Nordic Design by Vahle, Adresseavisen, 2018. Læs mere her

 

Ligeså vigtig som den personlige stil er respekten for husets originalitet. Derfor tager hjemmets indretning og udsmykning i høj grad udgangspunkt i den oprindelige arkitektur.

- Arkitektparret overvandt ”forstadsskrækken”, 2018. Læs mere her

 

Vahle gør det selv

- Bolig & Indretning, 2018. Læs mere her

 

Den østjyske dørfabrik Vahle går i en helt ny retning med serien Nordic Design by Vahle. For første gang præsenterer dørproducenten nemlig indvendige døre i eget design.

- Vahle lancerer ny dørserie i eget design, 2018. Læs mere her

 

Når døren er designet i to massive planker på – som her – 2,63 cm, kræver den en konstruktion, så døren kun bevæger sig der, hvor man gerne vil have den til det.

- Lars Vejen, Dinesen Framed by Vahle, 2018. Læs mere her

 

Døren var sidste år i Japan som en del af en udstilling på Kyoto Museum of Traditional Crafts og var i februar udstillet på Galleri A. Petersen i København.

- Dinesen FRAMED by Vahle, 2018. Læs mere her

 

Flotte ord fra fagfolk om ballade-bygning i Randers

- Sct. Mortens Kirke, Randers Amtsavis, 2018. Læs mere her

 

Mørke-virksomhed laver ny dør af Dinesen-planker

- Erhvervsliv i Adresseavisen Syddjurs, 2018. Læs mere her

 

Det er fire år siden, at Vahle sidst udstillede på BYGGERI-messen i Fredericia. Derfor er virksomheden meget begejstret for at deltage på messen i 2018, hvor de viser nye døre frem sammen med greb og beslag fra Randi.

- Vahle udstiller på BYGGERI ’18, 2017. Læs mere her

 

Vi ønskede et link tilbage til det oprindelige legendariske hus, og derfor valgte vi, at de helt særlige udskårne døre, skulle leve videre i vores nye villa.

- Jakob Nielsen, "Annas hus", 2017. Læs mere her

 

Med tydelige referencer til historien og en romantisk arkitektur, hvide og røde facader i traditionens materialer, gammeldags kittede vinduer, altanudhæng og gårdhave står badehotellet som et lyslevende stykke dansk kulturhistorie i farver – og moderne klæder.

- Tradition og fornyelse på badehotellet, 2017. Læs mere her

 

Der er valgt én gennemgående dørmodel, til de over 200 døre, på hotellet. Stilen på dørene er i tråd med resten af hotellets interiør og indordner sig således stedets ånd.

- Hotel Randers, 2017. Læs mere her

 

”Det kan lyde enkelt, men det var det ikke, fordi ingen af dørene har karm, men lukker så at sige ind i hinanden. Det betyder, at traditionelle hængsler måtte skiftes til pinolophæng, og at dørene blev udført med skjult låsekasse.”

- Bo Elkjær Vejen, Copenhagen Plant Science Centre, 2016. Læs mere her

 

”Vi tog udgangspunkt i gamle fint profilerede døre og optegnede profiler, som Vahle skulle forvandle til døre og vægge. Man kan tegne nok så flotte profiler på papiret, men det er svært at vide, om håndværkerne kan løfte opgaven.”

- Jacob Wiinholt, Christiansborg Slot, 2016. Læs mere her

 

Vahle åbner døren til arkitektur af kongelig kaliber

- Christiansborg Slot, 2016. Læs mere her

 

”Snedkerfaget handler helt grundlæggende om kreativitet og dét at forstå mulighederne i materialet. Det afspejler sig i, at uddannelsen tilrettelægges meget individuelt, og der stilles høje krav til elevernes selvstændighed og evne til at tænke ud af boksen.”

- Ole Nebel, snedkerfagets succes, 2016. Læs mere her

 

Denne måde at tænke døren ind i projektet på, hvor døren bliver til en fuldstændigt integreret del af den indvendige kunstneriske helhed, er relativt ny. Den stiller meget høje krav til både håndværk, materialekvalitet og den indbyggede teknik.

- Lars Ditlev Pedersen, Copenhagen Plant Science Centre, 2015. Læs mere her

 

I gamle dage var døren en vigtig del af både interiør og arkitektur, og det vil vi gerne arbejde for, at den bliver igen.

- Ole Mølby, DOKK1, 2015. Læs mere her

 

Arne Jacobsen gjorde en dyd ud af at tænke døren som en integreret del af rummets inventar ved hjælp af specialdesignede trædøre, paneler og belysning.

- Erik Bach Søgaard, døren som arkitekturelement, 2014. Læs mere her

 

Vahles fleksible grundkoncept for dørproduktionen gør, at producenten nu kan opgradere ethvert design til at overholde krav til både lydisolering og brandsikring.

- Glatte funktionsdøre i overhøjde, 2014. Læs mere her