Pressen om Vahle

 

Charlottenborgs gamle, smukke festsal og det tilhørende Audiensgemak på Kunstakademiet på Kongens Nytorv i København bliver under designeventen 3 Days of Design omdannet til en kurateret designudstilling med 16 danske møbelvirksomheder, som sætter fokus på hotelindretning.

3daysofdesign, 365Design, 2019

 

Popup-udstilling med designermøbler

3daysofdesign, Træ.dk, 2019

 

Eksport: Vahle vil sparke døren ind til det engelske marked

Video, Jyske Bank TV, 2019

 

”One of the first things you meet, when you enter a home, are the doors. Doors that will lead you into the next room and onwards on the journey through. And the doors will signal what to expect from the rest of the home. With the FRAMED door, you will be sure to signal a high-quality journey throughout your house.”

Lars Vejen, DANISHTM, 2019

 

Træets naturlige æstetik understreges af innovationen i dørens karm.

Jury, Danish Design Award, 2019

 

Døre, der er en konge værdig

Jyllands-Posten Bolig, 2018

 

”Mange tænker ikke på dørene, før huset er bygget. Så spørger de sig selv: Hvad skal det være? Det bliver så en eller anden hvid dør, som tager mindst mulig opmærksomhed. Vi vil gerne have folk til at se døren som et væsentligt element i arkitekturen.”

Ole Mølby, Jyllands-Posten, 2018

Læs den fulde tekst her

 

Positive tendenser i markedet får Vahle på Djursland til at investere i et nyt 5-akset CNC bearbejdningscenter.

Vahle øger produktionskapaciteten, Wood Supply DK, 2018

 

Strandhotellet Blokhus er med på en liste over de 20 bedste sommerhoteller i Skandinavien lavet af The Times i England.

Strandhotellet Blokhus, TV2 Nord, 2018

 

Nordiskheden kommer især til udtryk i Nordic Forest Selection, der har et enkelt design i naturlige materialer.

Nordic Design by Vahle, 2018

 

For arkitekt og designer Lars Vejen er formgivningens sprog universelt. Han har fået international og ikke mindst japansk bevågenhed med prisbelønnede designs, der søger enkelhed, holdbarhed og den rette balance mellem form og funktion.

Design kan flytte grænser, 2018

 

Dør og gulv passer sammen.

Nyhed i Bo Bedre, 2018

 

Samarbejdet betyder, at Vahles nye Dinesen-dør vil følge med ud i verden, hvor Dinesen sælger sine gulve. Fordi der findes en dør, som er skræddersyet til dem.

Jysk luksus i samarbejde, 2018

 

De skjulte hængsler og konstruktionen af to træplanker giver døren et enkelt udtryk.

Dør af Dinesen planker, 2018

 

Den traditionelle karm over døren er fjernet, hvilket fremhæver plankernes fulde længde. Dørens design refererer til gulvet med den visuelle effekt, at gulvet fortsætter op i døren. Samspillet mellem dør og gulv skaber en helt unik rumoplevelse.

Dinesen FRAMED by Vahle, 2017

 

”Dørene er leveret af Vahle og er af høj kvalitet i massivt eg med flotte messinghængsler, som passer rigtig godt ind.”

Merete Nissen, Sct. Mortens Kirke, 2017

 

”Ingen bryder sig om at ankomme gennem en dør, der ligner indgangen til en bankboks eller en bunker. Derfor har vi gennem de senere år udviklet en række konstruktionsteknikker, som gør det muligt at fremstille glatte døre og fyldingsdøre, der kan sikkerheds- og brandgodkendes.”

Bo Elkjær Vejen, sikkerhedsgodkendte døre, 2017

 

Eksport åbner døre til fortsat vækst

Interview med Ole Mølby, 2016

 

Løsningen med de integrerede døre har givet gangene et roligt udtryk, hvor dørene ’blender i’ med væggene og skaber et sammenhængende, ubrudt flow.

Nanna Snog, Copenhagen Plant Science Centre, 2016

 

Arkitekterne har for alvor fået øjnene op for, hvordan indvendige døre kan bruges til at skabe rum, der integrerer alle flader i én sammenhængende helhed, som åbner for helt nye rum-oplevelser.

Douglasdøre, 2016

 

"I tilfældet med projektdørene, der blev udformet sammen med Vahle, var det afgørende, at dørene helt skulle forsvinde. Det var en udfordring, men det lykkedes, og resultatet er blevet superflot."

Marianne Jørgensen, pinolhængte døre, 2016

 

Den lokale fabrikant af døre har mangedoblet eksporten. På fire år er antallet af ansatte vokset fra 14 til 22, og direktøren tror på endnu mere vækst.

Århus Stiftstidende, Syddjurs, 2016

 

”Overalt har der været en masse håndværksmæssige detaljer, som vi skulle genskabe nøjagtigt, og intet er lavet i standardmål.”

Lars Dujardin, Jorcks Passage, 2015

 

Selv om glaspartiet primært tjener den praktiske funktion at give en fleksibel rumopdeling, så betyder det udstrakte glasareal, at stuerne nu nærmest bader hinanden i lys. Det har kun kunnet lade sig gøre takket være en fremragende dialog om projektet lige fra starten.

Per Dybro, fire-fløjet glasdør, 2015

 

Sikkerhedsdøren blev udfordret af en tidligere erfaren tyv, som havde en meget stor værktøjskasse til rådighed set i forhold til, hvad døren ellers er testet og klassificeret med.

Test af sikkerhedsdør i tv-program, 2015

 

"En af de største udfordringer er, at bygningen er fyldt med skæve vinkler, så ikke to døre er helt ens i målene, og dørene har skullet opmåles og fremstilles individuelt med plads til justeringer undervejs."

Camilla L. Nybye, Det Kongelige Teater, 2014

 

Der var brug for en leverandør, der kunne lave en nøjagtig kopi af de historiske døre, men som samtidig indfriede tidens lovkrav til brandsikring. Vahle leverede således et større program af BD30 døre sammen med en række indvendige døre med særlige specifikationer.

Frederik VIII’s palæ, 2010

 

 

 

 

Jysk dørproducent vil satse på det moderne

Wood Supply DK, 2019

 

Rigtig mange besøgende kom forbi Hotel Charlottenborg – en pop up-udstilling til eventen 3 Days of Design i København for 16 virksomheder, der alle er medlem af TMI

3daysofdesign, TMI, 2019

 

The event 3daysofdesign has just filled Copenhagen in Denmark with loads of Danish and international design.

3daysofdesign, Sweijer Design, 2019

 

Vahle deltager i 3daysofdesign med eksklusive trædøre

Building Supply DK, 2019

 

Dinesen-døren er et eksempel på ekstraordinært design. Det er enkelt, smukt, tilgængeligt og fascinerende og kan højne kvaliteten af både eksisterende og nye rum.

Jury, Danish Design Award, Wood Supply, 2019

 

Eksklusiv dør fra Dinesen og Vahle er nomineret til Danish Design Award

Træ- og Møbelindustrien, 2019

 

Det er en direkte opfordring til at skrue op for dørene og ned for køkkenet og badeværelset. Til at bruge pengene på det blivende og vælge med større omhu til det moderne hjem, for mulighederne er der.

VOL. Magazine #55, 2018

 

Døre i nyt showroom er også til udstilling

Dinesen & Garde Hvalsøe showroom, Wood Supply DK, 2018

 

I en verden i hastig forandring er bevarelse af kulturarv værdifuld, som i en opgang i Aarhus, der har fået nye døre skabt som tro kopier af de oprindelige døre.

Opgangsdøre, BygTek.dk, 2018

 

I fabrikshallen i den lille østjyske by Mørke er der den der helt særlige blanding af hektisk aktivitet, og dyb koncentration, der kendetegner arbejdspladser, hvor man arbejder højt specialiseret med et klart fokus på at levere den højeste kvalitet.

Her fremstiller de dørenes Rolls Royce, Carl Ras magasin, 2018

 

Dørproducenten i Mørke bryder traditionen

Nordic Design by Vahle, Adresseavisen, 2018

 

Ligeså vigtig som den personlige stil er respekten for husets originalitet. Derfor tager hjemmets indretning og udsmykning i høj grad udgangspunkt i den oprindelige arkitektur.

Arkitektparret overvandt ”forstadsskrækken”, 2018

 

Vahle gør det selv

Bolig & Indretning, 2018

 

Den østjyske dørfabrik Vahle går i en helt ny retning med serien Nordic Design by Vahle. For første gang præsenterer dørproducenten nemlig indvendige døre i eget design.

Vahle lancerer ny dørserie i eget design, 2018

 

Når døren er designet i to massive planker på – som her – 2,63 cm, kræver den en konstruktion, så døren kun bevæger sig der, hvor man gerne vil have den til det.

Lars Vejen, Dinesen Framed by Vahle, 2018

 

Døren var sidste år i Japan som en del af en udstilling på Kyoto Museum of Traditional Crafts og var i februar udstillet på Galleri A. Petersen i København.

Dinesen FRAMED by Vahle, 2018

 

Flotte ord fra fagfolk om ballade-bygning i Randers

Sct. Mortens Kirke, Randers Amtsavis, 2018

 

Mørke-virksomhed laver ny dør af Dinesen-planker

Erhvervsliv i Adresseavisen Syddjurs, 2018

 

Det er fire år siden, at Vahle sidst udstillede på BYGGERI-messen i Fredericia. Derfor er virksomheden meget begejstret for at deltage på messen i 2018, hvor de viser nye døre frem sammen med greb og beslag fra Randi.

Vahle udstiller på BYGGERI ’18, 2017

 

Vi ønskede et link tilbage til det oprindelige legendariske hus, og derfor valgte vi, at de helt særlige udskårne døre, skulle leve videre i vores nye villa.

Jakob Nielsen, "Annas hus", 2017

 

Med tydelige referencer til historien og en romantisk arkitektur, hvide og røde facader i traditionens materialer, gammeldags kittede vinduer, altanudhæng og gårdhave står badehotellet som et lyslevende stykke dansk kulturhistorie i farver – og moderne klæder.

Tradition og fornyelse på badehotellet, 2017

 

Der er valgt én gennemgående dørmodel, til de over 200 døre, på hotellet. Stilen på dørene er i tråd med resten af hotellets interiør og indordner sig således stedets ånd.

Hotel Randers, 2017

 

”Det kan lyde enkelt, men det var det ikke, fordi ingen af dørene har karm, men lukker så at sige ind i hinanden. Det betyder, at traditionelle hængsler måtte skiftes til pinolophæng, og at dørene blev udført med skjult låsekasse.”

Bo Elkjær Vejen, Copenhagen Plant Science Centre, 2016

 

”Vi tog udgangspunkt i gamle fint profilerede døre og optegnede profiler, som Vahle skulle forvandle til døre og vægge. Man kan tegne nok så flotte profiler på papiret, men det er svært at vide, om håndværkerne kan løfte opgaven.”

Jacob Wiinholt, Christiansborg Slot, 2016

 

Vahle åbner døren til arkitektur af kongelig kaliber

Christiansborg Slot, 2016

 

”Snedkerfaget handler helt grundlæggende om kreativitet og dét at forstå mulighederne i materialet. Det afspejler sig i, at uddannelsen tilrettelægges meget individuelt, og der stilles høje krav til elevernes selvstændighed og evne til at tænke ud af boksen.”

Ole Nebel, snedkerfagets succes, 2016

 

Denne måde at tænke døren ind i projektet på, hvor døren bliver til en fuldstændigt integreret del af den indvendige kunstneriske helhed, er relativt ny. Den stiller meget høje krav til både håndværk, materialekvalitet og den indbyggede teknik.

Lars Ditlev Pedersen, Copenhagen Plant Science Centre, 2015

 

I gamle dage var døren en vigtig del af både interiør og arkitektur, og det vil vi gerne arbejde for, at den bliver igen.

Ole Mølby, DOKK1, 2015

 

Arne Jacobsen gjorde en dyd ud af at tænke døren som en integreret del af rummets inventar ved hjælp af specialdesignede trædøre, paneler og belysning.

Erik Bach Søgaard, døren som arkitekturelement, 2014

 

Vahles fleksible grundkoncept for dørproduktionen gør, at producenten nu kan opgradere ethvert design til at overholde krav til både lydisolering og brandsikring.

Glatte funktionsdøre i overhøjde, 2014