Privat bolig ∙ Arkitema Architects

Indvendige døre laves som skydedøre, der forsvinder i væggen og fremhæver arkitekturen

 

I denne arkitekttegnede bolig var der fokus på dørløsningen helt fra starten. Ønsket var skydedøre, der skulle integrere sig fuldstændig i arkitekturen omkring dem. Boligen er tegnet af Arkitema Architects, som igennem processen har været meget fokuseret på detaljen.

Skydedøre med skinner i loftet, soft-close og indfræste greb

Huset er bygget i et åbent plan, hvor ønsket var fuldkommen fleksibilitet i forhold til at aflukke dele af huset. I samarbejde med bygherre udviklede Vahle skydedøre med indbyggede skinner i loftet, soft-close lukning og indfræste greb.

Tekniske detaljer forstyrrer ikke form og materialer

De indvendige døre er skjulte, når de ikke er i brug. Derfor forsvinder de store flader fuldstændig fra rummenes forbindelser. På den måde understøtter dørene arkitekturen, fordi det væsentlige i kraft af form og materialer ikke forstyrres af tekniske detaljer.

Rene linjer skaber et enkelt udtryk

Dørene er malet hvide, så de integrerer sig i interiøret også, når de er lukkede. Det betyder, at de rene linjer er bevaret igennem dette moderne svar på god arkitektur. Omtanke for detaljen resulterede i dette tilfælde i et klart og enkelt hus, hvor afklaret arkitektur og fin stoflighed går hånd i hånd.

 

Teknisk beskrivelse Skydedøre med ”Soft Close” ∙ indfræste greb

Galleri